Impozitele majorate cu 500% depind de o comisie care nu exista si un vot in CL Timisoara

De anul viitor, la Timișoara, cei care își lasă clădirile să se degradeze și nu își îngrijesc terenurile ar trebui să plătească impozite și de cinci ori mai mari. Până la 31 decembrie însă, „lista neagră” ar trebui aprobată, punct cu punct, în plenul CL, după ce a fost stabilită de o comisie specială. Aceasta nu există încă.

Taxa pe paragină ar trebui să fie aplicată de la 1 ianuarie 2018. Pentru asta, până la 31 decembrie 2017, Consiliul Local Timișoara ar trebui să emită hotărâri pentru fiecare proprietate în parte, dintre cele care ar putea cădea sub incidența acestor majorări. „Taxa pe paragină poate fi aplicată atunci când vom avea hotărâri de consiliu care nominalizează clădirile și proprietarii pentru care au fost îndeplinite toate procedurile: s-au făcut notificări și s-au făcut constatări ale stării de degradare. Stabilirea unor obligații fiscale suplimentare și încasarea lor cu 1 ianuarie 2018 se pot realiza dacă sunt hotărâri de consiliu emise până la 31 decembrie. Dacă ele apar după 1 ianuarie 2018, ele produc efect în anul fiscal următor. S-au făcut înștiințări, au fost emise somații și s-au dat niște termene. Ele trebuie verificate”, a explicat Adrian Bodo, șeful Direcției Fiscale. Impozitul pentru clădirile neîngrijite va fi majorat cu de la 300 la 500%, în funcție de un punctaj calculat de o comisie specială formată la primărie. În cazul terenurilor, majorarea este cuprinsă între 250 și 500%, dacă acestea sunt neîngrijite doi ani la rând. La finele lui iulie, consilierii locali au aprobat o hotărâre conform căreia se modifică documentele care stau la baza HCL inițiale prin care au fost majorate cu până la 500% impozitele pentru clădirile și pârloagele din intravilanul Timișoarei. Una dintre prevederile noii HCL se referă la constituirea, prin dispoziție a primarului, a unei comisii mixte de control. Aceasta va fi înființată în perioada următoare.

Amenzile pentru cei care nu-și întrețin clădirile vor fi necruțătoare. Vom da cât de des ne lasă legea pentru toți proprietarii de clădiri din centrul istoric și Piața Victoriei care nu-și întrețin clădirile. Acest areal reprezintă emblema Timișoarei. Se apropie anul 2021, nu putem să primim 1,5 milioane de vizitatori cu toate clădirile scorojite, încât să lăsăm impresia că suntem în țara nimănui.
Primarul Nicolae Robu, despre amenzile pentru cei care nu-și întrețin clădirile

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

Sandy a spus: (August 16th, 2017 at 10:30 )

Deci, ca de obicei, o minune nu ține decât tri zile. „Amenzile necruțătoare” promise de Robu au fost doar palavre, vorbe goale aruncate în vânt pentru urechile fraierilor. Credeți că nu știa de la bun început că nu se poate? Omul ăsta minte pe foc automat. O să-l ajungă destul de repede pe Ponta dacă mai continuă în acest fel. Și în alte țări s-a procedat fără menanjamente: în Ungaria, Polonia, Cehia, cine nu-și permite să contribuie la întreținerea clădirii în care stă (vorbesc de cele vechi, „istorice”), trebuie să vândă locuința și să plece. Dacă nu vrei, ți-o scoate statul la licitație și-ți dă banii rezultați. Deci, mai bine pleci dacă știi că nu faci față cheltuielilor. Din acest motiv, orașele din țările mai sus amintite arată splendid, cu vechile lor clădiri renovate și îngrijite, fără termopane la ferestre. Numai aici, în Timișoara, fațadele cad peste trecători, iar dacă e vânt e și mai rău. Așa va fi până când nu vor mai exista fațade ale clădirilor vechi și frumoase. Nu vă mai luați după Robu, e doar un habarnist, un păcălici încrezut și gură spartă.

 
Raspuns a spus: (August 17th, 2017 at 17:12 )

Ar fi o optiune aceea cu datul afara al celor care nu pot plati. Dar in Piata Victoriei 30% din apartamente apartin unor pensionari, singuri sau familii, de peste 75 ani. Apoi sunt si familii cu venituri obisnuite. Oare in cat timp pot fi evacuati atatia oameni si unde? In cat timp dupa evacuarea tuturor saracilor (adica cei ce traiesc din pensii si salarii medii, nu?) s-ar realiza reabilitarea reala a cladirilor? Este drept ca la batranete un om care a primit locuinta ca repartitie de la intreprinderea unde a lucrat si a cumparat-o dupa Revolutie ca orice roman, sa fie scos din casa? Oamenilor in varsta le este f greu sa plece din casa in care au trait ultimele decenii. Apoi s-a gandit cineva ce fel de oameni ar cumpara cladirile, cu ce Relatii vor fi vandute? Ideea prezentata are grave consecinte negative ascunse. Solutia viabila ar fi ca autoritatile sa reabiliteze cladirile cu fonduri europene, iar procentul de 20% ( intre 8000- 25000 euro in functie de suprafata, sau mult mai mult daca procentul sugerat de Primarie creste) ce revine proprietarilor sa fie ori platit de ei ori inscris in CF. Apoi recuperat la vanzarea sau mostenirea apartamentului. Alta solutie nu exista.

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com