Se pregateste o „mare surpriza” la Popa Sapca. Dupa o saptamana de munca non-stop / VIDEO

10-12 săptămâni – atât va dura până la finalizarea, la nivel de detaliu, a noului pasaj de la Popa Șapcă. Operațiunile cele mai dificile au început însă luni, 21 august. Primarul Nicolae Robu anunță „o surpriză pozitivă” legată de această lucrare.

„A început! Desființarea vechiului pasaj -în integralitatea sa!- și construcția celui nou a început astăzi, 21.08.2017, de dimineață, cu tăierea liniei de cale ferată și alte operații pregătitoare. Se observă în zonă o mulțime de elemente prefabricate -aripioare, culee, podul, etc.- aflate în «bloc-start», pregătite să fie postate / asamblate la locul lor, la momentele potrivite. Reamintesc că în săptămâna 21-27.08.2017, se realizează, lucrându-se 7 zile din 7, 24 ore din 24, mai întâi desființarea integrală a pasajului vechi și apoi construcția noului pasaj, aceasta la nivel grosier, deci mai puțin finisajele și o mulțime de alte lucrări conexe, care vor necesita alte circa 10-12 săptămâni. Reamintesc, de asemenea, că, în final, vom oferi o mare surpriză legat de această lucrare, o surpriză pozitivă, evident”, a postat, luni, pe Facebook, primarul Nicolae Robu.

Noul pod are o lungime de 25 metri și o lățime de 4,4 metri. Lucrările din această săptămână necesită întreruperea totală a traficului feroviar. În aceste condiții, Societatea de Transport Public Timișoara, fosta RATT, va asigura, în perioada 21-28 august, o linie de transport cu caracter provizoriu pentru transbordarea călătorilor între stațiile Timișoara Gara Est și Gara de Nord. În același timp, CFR va opera mai multe modificări în circulația trenurilor, pe care le puteți găsi aici. Proiectul vizează lărgirea la patru benzi a străzii Popa Șapcă și a Bd. Antenei, dar și crearea de trotuare și piste de biciclete noi. Va fi amenajată intersecția str. Aristide Demetriade cu Popa Șapcă și Bd. Antenei. Lucrarea costă 28,5 milioane de lei, cu tot cu TVA, și este executată de asocierea SC Sylc Con Trans SRL – SC Tableros Y Puentes SA – SC Petrucco SA.

Posted by Nicolae Robu on Monday, August 21, 2017

Posted by Nicolae Robu on Monday, August 21, 2017

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

37 de minute ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

O oră ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

2 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

3 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

4 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

5 ore ago