Categories: Primăria Timişoara

Cu un colant si-o insigna, la Timisoara fentezi sistemul de parcare! Cine sunt smecherii carora le iese / VIDEO

Unii șoferi sunt mai șmecheri decât alții. Au descoperit metoda prin care poți parca gratis în centrul Timișoarei, fără teama de a fi amendați. Pentru asta ai nevoie de un colant de genul celor pe care le lipesc polițiștii locali și, poate, de o insignă specială. Și încă un amănunt! Ai putea fi chiar… polițist local!

În centrul Timișoarei, găsirea unui loc de parcare este o adevărată aventură. În plus, mai trebuie să și plătești pentru asta, iar dacă îți lași mașina într-o parcare din „zona verde” costă și un pic mai mult. Totuși, unii șoferi au găsit o modalitate de a fenta sistemul. Poate ați remarcat, uitat aparent neglijent, pe bordul unora dintre mașini, un autocolant dintre cele pe care le lipesc, teoretic, polițiștii locali, dacă te prind că ai parcat unde nu e voie. Nu e întâmplător, susține Cristi Brâncovan, conform căruia e un semn grație căruia nu ești amendat de cei de la SDM, chiar dacă nu plătești pentru parcare. „Mă aflu într-una din puținele parcări din zona centrală, la sesizarea mai multor cetățeni care mi-au povestit că se fac discriminări între cetățenii normali și angajații instituțiilor din cadrul primăriei în ceea ce privește parcarea în zona centrală. În parcarea de la Hotel Central avem un număr de înmatriculare TM65MAI, cu un semn distinctiv pe el. E o legitimație IPA, dar și un autocolant necompletat de la o amendă, astfel încât angajații SDM, care verifică dacă acest autoturism are validată parcarea pe zona centrală, să vadă că există semnul distinctiv și îl lasă în pace, pentru că văd că este vorba de cineva de-al lor (…) Am găsit un alt cetățean care a fost sancționat, însă șmecherii din primărie se acoperă între ei. Am găsit și un microbuz al Horticultura, care și-a pus ostentativ o hârtie cu numele societății. Nu a fost sancționat și sunt convins că nici nu a achitat taxa de parcare. Am mai găsit o mașină cu un autocolant necompletat și o insignă de poliție”, spune Brâncovan. El susține că în parcarea inteligentă de la Modex se întâmplă la fel.

Îl convingem pe primar să oprească astfel de practici ale subordonaților sau o să se schimbe doar semnele în baza cărora smecherii sunt recunoscuți și protejați?

Posted by on Friday, September 15, 2017

Cristi Brâncovan a vrut să afle de la Timpark dacă șoferii „însemnați” au plătit pentru parcare, dar… stupoare! I s-a spus că degeaba precizează care este numărul de înmatriculare, pentru că, dacă șoferul a plătit prin SMS, el este căutat după numărul de telefon! Conform aceleiași surse, posesorului BMW-ului cu insignă de membru al Asociației Internațională a Polițiștilor și colant pe bord este chiar… un polițist local! „I-am văzut de la distanță pe cei de la Timpark, au controlat parcările respective, însă până am ajuns la ei deja și-au dat vestele reflectorizante jos și au plecat spre casă, că doar era deja ora 15,20, era vineri, iar ei lucrează la stat. Dar am verificat mai apoi parcările, iar unii au fost amendați, iar cei cu autocolante nu au fost sancționați (…) Îl convingem pe primar să oprească astfel de practici ale subordonaților sau o să se schimbe doar semnele în baza cărora șmecherii sunt recunoscuți și protejați?”, a mai spus Brâncovan.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

2 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

8 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago