Categories: PoliticieniUltima ora

Ponta il ataca dur pe Grindeanu: Sase luni, guvernul a fost condus de Mihai Busuioc, omul lui Dragnea

Victor Ponta nu regretă că l-a susținut pe Sorin Grindeanu, cu toate că acesta s-a „întors la vremurile cu «domnul președinte»”. Ponta spune despre fostul premier că are o mentalitate de partid comunist atunci când vorbește de PSD.

Cunoscuta fotografie în care Sorin Grindeanu, Victor Ponta și Augustin Jianu, aflați de „partea bună a istoriei”, apăreau baricadați într-un birou al Palatului Victoria rămâne doar o amintire. Într-un interviu acordat site-ului știripesurse.ro, Victor Ponta rememorează perioada în care i-a sărit în ajutor lui Grindeanu, atacându-l însă de câteva ori pe fost său partener. Faptul că Grindeanu s-a întors în brațele lui Liviu Dragnea îi amintește lui Ponta de un serial cu celebrul Pablo Escobar. Un Dragnea care l-a umilit enorm pe Grindeanu, consideră Ponta. Fostul președinte al PSD spune că nu prea a vrut să revină în guvernul condus de Sorin Grindeanu, dar nici nu regretă c-a făcut-o.

„Eram la Istanbul, chiar eram cu Daciana şi voiam să şi plecăm la mare. M-a sunat Sorin Grindeanu. Chiar l-am felicitat, pentru că eu am crezut că nu rezistă, sincer să fiu. Înainte fusese atât de cuminte şi acceptase atâtea umilinţe de la Dragnea, încât după acel CEx, când am văzut la televizor că nu-şi dă demisia, am fost uimit şi l-am admirat pentru asta. A doua zi i-am şi spus: «Băi, bravo, nu mă aşteptam să rezişti şi toată lumea mi-a spus că nu o să rezişti, că te încalecă Dragnea şi nu ai curaj». «Nu, că rezist şi mă lupt, dar vino să mă ajuţi.» «Dar cum pot să te ajut? Pot să dau declaraţii, dar nu am cum să te ajut.» I-am spus: «Vezi că tu nu ai condus guvernul timp de şase luni. L-a condus Busuioc, omul lui Dragnea. Schimbă-l pe Busuioc dacă vrei să conduci Guvernul.» Şi la un moment dat mi-a spus «Da’ de ce nu vii tu?». Nu mi-a picat foarte bine, recunosc, dar m-am întors în acea seară, am spus: «Bine, vin să te ajut.» Şi acum guvernul îl conduce tot Busuioc, adică Dragnea, prin Busuioc. Au făcut aşa un sistem încât toate hârtiile treceau întâi pe la Busuioc şi după aceea ajungeau la Grindeanu dacă era cazul. Nu cred că s-a schimbat acest sistem, chiar dacă Tudose e un pic mai contondent decât Grindeanu. Mie nu-mi pare rău că l-am susţinut. De ce s-a întors la vremurile cu «domnul preşedinte», asta nu ştiu, trebuie să-l întrebaţi pe el”, a rememorat Ponta zilele în care i-a sărit în ajutor lui Grindeanu. Întrebat dacă i-a propus lui Grindeanu să se alăture pproiectului Pro România, Ponta a răspuns: „Nu, pentru că e o chestie pe care eu nu o simt la fel. Şi Sorin Grindeanu şi alţii, când vorbesc de partid, vorbesc ca la Partidul Comunist”.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

30 de minute ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

39 de minute ago

Jumătate dintre clienții Rețele Electrice Banat vor avea instalate contoare de energie inteligente

Companiile Rețele Electrice continuă instalarea de contoare inteligente, cu scopul de a le pune la…

43 de minute ago

A trecut pe roşu şi l-a costat viaţa!

Accident mortal, pe „zebră”, vineri dimineaţa în jurul orei 6.30. Un bărbat, în vârstă de…

O oră ago

Start cu surprize în campania electorală. Am avut prima confruntare electorală pentru scaunul de primar/Video

Partidele politice înscrise în cursa alegerilor locale au ieșit ”la muncă” electorală din primul minut…

O oră ago

Nicolae Ciucă, sacrificat ritualic pe modelul Viorica Dăncilă

Din interiorul PNL a fost răspândită ştirea că decizia este ca şi luată, partidul urmând…

2 ore ago