Robu: Nu facem expertiza pentru poarta din Calea Aradului! Lasati anchetatorii sa-si fac treaba

Primăria Timișoara nu va face expertiză în cazul porții de pe Calea Aradului. Nicolae Robu susține că o astfel de decizie este exclusiv în mâna organelor de anchetă. În continuare, edilul refuză categoric să comenteze subiectul.

Consilierii PSD au cerut, acum câteva zile, Primăriei Timișoara să facă o expertiză în cazul porții de intrare de pe Calea Aradului, care a trecut printr-un proces de modernizare similar celei de pe Calea Lugojului, doborâtă în timpul furtunii din 17 septembrie. În cădere, aceasta a ucis un tânăr aflat într-o mașină. Subiectul este tabu în Primăria Timișoara, instituție care nu a oferit niciun punct de vedere oficial. Nicolae Robu a refuzat de fiecare dată să răspundă la întrebări pe această temă. Vineri le-a răspuns însă social-democraților. „Să le fie rușine pentru faptul că politizează totul, cu un politicianism penibil, jenant, și nenorocirile care au avut loc în acest oraș. Despre asta este vorba. Sunt instituții ale statului care trebuie lăsate să-și facă datoria, și și-o vor face, așa cum știu (…) Noi vom face ceea ce considerăm noi că trebuie făcut și aici organele de anchetă au rolul cel mai important. Nu trebuie să vă spun eu ce vom face. Am spus-o și cu asta chiar voi răspunde cu tăcere în alte împrejurări, dacă mai este abordat subiectul”, a declarat edilul.

Citește și: Catalin Iapa, consilierul primarului Robu, crede ca poarta de pe Calea Lugojului n-a cazut din cauza vantului /VIDEO

Reamintim, la finele săptămânii trecută, după ce a apărut un filmuleț care surprinde, ce-i drept de la distanță, momentul în care s-a prăbușit poarte, Cătălin Iapă, consilier al primarului Timișoarei, a avut două postări pe Facebook, prin care își exprima punctul de vedere asupra acestui eveniment cu final tragic. Iapă spunea că, în opinia lui, poarta nu a fost dărâmată de vânt, ci de impactul cu un acoperiș. Robu spune acum că organele de anchetă trebuie lăsate în pace „Vreau să las și îndemn pe toată lumea să lase organele de anchetă să facă ce vor. Și expertiză, și acolo, și la una pereche cu cea care s-a prăbușit, și absolut peste tot. Nu trebuie perturbate organele de anchetă. Cine face asta este un om incorect, iar eu sunt un om corect”, afirmă acesta. Un lucru este cert: Primăria Timișoara nu face, în acest moment, o expertiză asupra porții de pe Calea Aradului. „Am spus că trebuie să facă expertiză dacă consideră de cuviință cei care fac ancheta. Nu face primăria în momentul de față expertiză. Nu am anunțat că facem. Dacă o vom face, vom anunța. Deocamdată nu facem”, a conchis Nicolae Robu. Mai trebuie spus că poarta de pe Calea Lugojului a fost modernizată în 2015, contra sumei de aproximativ 56.000 de euro, de către SC Stareto SRL, firmă care a primit lucrarea prin încredințare directă. Conform surselor noastre, cei de la Inspectoratul de Stat în Construcții au ridicat, săptămâna trecută, din primărie, mai multe documente legate de reabilitarea porții de pe Calea Lugojului.

Furtuna din Timisoara..moment fatal surprins de un coleg..

Posted by Leo Luke on Friday, September 22, 2017

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

26 de minute ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Domionic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

2 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

4 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

4 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

5 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

5 ore ago