Are de dat în data de 15 a fiecărei luni câte 55.000 de euro către ANAF, dacă vrea să-și păstreze certificatul fiscal pe zero. Clubul ACS Poli nu are datorii către bugetul de stat și, cel puțin pentru noiembrie, are deja banii de rată. Primarul Nicolae Robu spune că nu va fi nicio problemă cu licența pentru Liga I.
Comitetul Executiv al FRF a decis că, din sezonul viitor, echipele cu datorii la stat nu vor mai primi licenţă pentru Liga I și Liga a II-a. În luna august, ACS Poli Timișoara avea de plătit către bugetul de stat în jur de două milioane de euro. După discuții cu ANAF, care a luat din conturile clubului 700.000 de euro, bani proveniți din drepturile de televizare, datoria a fost reeșalonată pe o perioadă de trei ani, cu rate lunare de 55.000 euro. A fost emis ulterior un certificat fiscal, iar acum clubul nu trebuie decât să se țină de plata ratelor. Primarul Nicolae Robu spune că, în acest moment, situația alb-violeților este bună. „La ora actuală nu avem datorii. Știți bine că s-a făcut acea eșalonare și avem certificat fiscal pe zero. Dacă vom continua să plătim la timp 55.000 de euro pe lună și achităm toate dările către stat, nu va fi nicio problemă. Sper să reușim, pentru că altminteri, dacă am pierde eșalonarea, ar fi foarte grav, că nu am avea de unde să plătim datoria, cât mai este ea, de un milion și ceva de euro. În acest moment, ACS Poli nu are niciun fel de datorii către bugetul de stat, în accepțiunea legală asupra termenului. Restanțele nu mai au statut de datorie, pentru că s-a eșalonat plata lor. De când s-a făcut eșalonarea s-a plătit ritmic când s-a convenit, în data de 15 a fiecărei luni. În curând va fi 15 noiembrie, avem banii pregătiți”, a declarat primarul Nicolae Robu.
Clubul albv-violet nu are o situație financiară prea roz, dar edilul spune că, în ianuarie, se anunță vremuri mai bune. „În ianuarie o să ne vină 720.000 euro, rata a doua din drepturile de televizare. Mai avem de primit 220.000 de euro, pentru participarea la Cupa Ligii. Se face aproape un milion de euro, pe care ANAF nu-i va mai lua”, a completat edilul. Sunt însă de returnat împrumurile către persoane fizice. Ultimele două au fost făcute în septembrie și mai exista altul către impresarul Cristea Opria. „Mai avem datoriile către persoane fizice, cam 500.000 de euro. După ce vom achita acești bani, rămân peste 400.000 de euro. Este o sumă cu care patru luni putem să plătim numai de aici datoriile către stat, care sunt sfinte”, a conchis primarul Nicolae Robu.
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…
Școala Gimnazială Nr. 30 Timișoara a găzduit sâmbătă, 16 noiembrie, a XI-a ediție a concursului…
Direcția de Evidență a Persoanelor Timișoara a anunțat că va avea program special cu ocazia…
O porțiune din Calea Urseni, care se află în administrarea comunei Giroc, ar urma să…
Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara anunță că în perioada 19 noiembrie – 20 decembrie,…
Universitatea de Vest Timișoara a organizat, la București, în perioada 11-13 noiembrie, a treia ediție a…