Categories: Primăria Timişoara

Concurs ratat pentru urmasul lui Ioan Cojocari: unul a fost absent, altul a picat „cu brio”

Primăria Timișoara nu va avea prea curând un nou „Ioan Cojocari”. Concursul organizat luni, 16 octombrie, și la care s-au înscris doi candidați, a fost un fiasco: unul nu s-a prezentat, celălalt a luat o notă de toată jena la proba scrisă.

Postul de secretar al Primăriei Timișoarei era vacant de la 1 august 2016, când Ioan Cojocari a ieșit la pensie. El a fost ocupat, cu numire, de Simona Drăgoi, dar luni, 16 octombrie, la Prefectura Timiș, a avut loc concursul. Contrar zvonurilor, la concurs s-au înscris doar doi iluștri anonimi: George-Corneliu Bursuc și Mihai-Ovidiu Rad. Primul dintre ei era secretarul comunei Avrămeni din județul Botoșani, o localitate cu 3.700 de locuitori. Contracandidatul său, Mihai-Ovidiu Rad, este, din anul 2013, mediator autorizat în orașul Brad. El a candidat, în iunie 2016, la Primăria Hălmăgel, din partea Partidului Social Românesc, un fel de „fantomă” politică, al cărei lider este Mircea Geoană. La proba dosarelor au fost declarați admiși amândoi, însă lucrurile au stat cu totul altfel la cea scrisă. Bursuc nu s-a prezentat, iar Rad a reușit să adune exact… 13,2 puncte, astfel că a fost declarat, evident, respins. Pentru a fi admis, un candidat trebuie să facă cel puțin 70 de puncte.

Secretar al PMT a fost, timp de 25 de ani, de Ioan Cojocari. Acesta a fost numit, printr-un ordin de prefect, pe 1 mai 1992. Cojocari a „bifat” peste 700 de plenuri de consiliu local. În aprilie 2016, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Timișoara l-au trimis în judecată, în stare de libertate, alături de Gheorghe Ciuhandu, Adrian Orza, Martin Staia, Nicușor Miuț și alți funcționari, în dosarul finanțării lui Poli, în perioada în care clubul era patronat de Marian Iancu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago