Categories: Politicieni

Deputatul PNL Marilen Pirtea, despre un an de guvernare PSD: Vor veni zile grele

Liberalul Marilen Pirtea, deputat de Timiș, face inventarul unui an de guvernare PSD și nu-i iese cu plus. Secretar al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, Pirtea crede că România este pur și simplu „întoarsă pe dos” de politicile economice ale PSD.

Cum arată România, la un an de guvernare PSD? Rău, susține deputatul PNL Marilen Pirtea, conform căruia ROBOR-ul sufocă românii, puterea de cumpărare scade, iar viața este mai scumpă. „E greu de acceptat ideea că la nivelul guvernării există o atât de mare incompetență, dar cifrele nu mint. Politicile economice social-democrate dezastruoase au întors România pe dos. I-au mințit pe români că va curge lapte și miere, dar n-au făcut decât să scadă puterea de cumpărare a acestora”, spune Pirtea. Conform acestuia, datele de pe luna septembrie de la Institutul Național de Statistică indică o situație tot mai grea, mai ales că rata inflației a crescut de la 0.1% în ianuarie, la 1.8% în septembrie. „Carburanții s-au scumpit cu 2,19% într-o singură lună, septembrie față de august. În septembrie s-au înregistrat creșteri pe linie la toate produsele, cele alimentare urcând, de la o lună la alta, cu 0,54%, la fel și cele nealimentare. Un alt exemplu este creșterea prețului la servicii, cu 0.32% din august până în septembrie. Toate aceste scumpiri, cauzate de o guvernare defectuoasă, scot bani mulți din buzunarele românilor”, declară deputatul PNL.

Creșteri de prețuri, august – septembrie 2017

+0,61% la carnea de porc
+0,60% la preparatele din carne
+2,06% la unt
+4,16% la ouă
+2,61% la legume și conserve de legume
+0,61% la confecții
+0,62% la încălțăminte
+0.32% la servicii

Unul dintre cei mai gravi indicatori ai incompetenței guvernamentale și al haosului instaurat în finanțele țării este ROBOR-ul, care a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii trei ani. „Creșterea ratei dobânzii de referință scoate cu 140 de lei mai mult din buzunarul românilor care s-au împrumutat, de exemplu, cu suma maximă disponibilă prin programul Prima Casă. Este un șoc greu de dus de cei mai mulți dintre românii cu credite. Aruncarea vinei pe Banca Națională este doar o încercare patetică de a ascunde adevărul”, afirmă deputatul de Timiș. Din păcate, susține acesta, viitorul nu sună prea bine. „Scumpirile se vor accentua pe final de an. Facturile la gaz și curent scapă de sub control. Suntem în fața unui val de scumpiri care îi va pune la mare încercare pe români. Vor veni zile grele. Decontarea populismului necontrolat pică tot pe seama românului de rând, în niciun caz pe cei care ne împing spre marginea prăpastiei”, conchide Marilen Pirtea.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

2 ore ago

DRDP Timișoara continuă cu amplasarea de parapet median pe Centura Timișoarei

Începând de joi, 9 mai, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara va relua operațiunea de…

2 ore ago

Echipa Facultății de Drept Timișoara a obținut Premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise din concursul Moot Competition

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara a participat, la Praga, în…

3 ore ago

CJ Timiș pregătește modificarea tarifelor de închiriere la Bastionul Theresia și la Palatul Administrativ

Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională asupra proiectului de hotărâre pentru completarea…

3 ore ago

Primăria caută parteneri și membri pentru comisia de Buget Participativ

Odată lansată ediția din acest an a Bugetului Participativ la Timișoara, primăria lansează apelurile pentru…

3 ore ago

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură…

3 ore ago