Categories: Primăria Timişoara

Membru al trupei Cargo, facut cetatean de onoare la doi ani dupa colegii lui. Urmeaza o pauza la aceste distinctii

Membrii trupei Cargo sunt cetățeni de onoare ai Timișoarei de aproape doi ani, dar… nu chiar toți! Alin Achim primește acest titlu abia acum, pentru că, în 2015, s-ar fi strecurat o eroare. CL Timișoara va lua o pauză de câteva luni de la decernarea acestor distincții, pentru a stabili mai exact criteriile pe baza cărora pot fi ele acordate.

Proiectul privind acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Timișoarei către membrii trupei Cargo a fost depus pe 15 decembrie 2015 și pus în practică trei zile mai târziu. Pe 18 decembrie 2015, Adrian Bărar, Adrian Igrișan, Octavian Pilan, Ionuț Cârja, Florin Barbu, Richard Pulpă și Cosmin Nicoară au primit distincțiile din mâna primarului Nicolae Robu. Titlul a fost oferit „cu prilejul aniversării a 30 de ani de existenţă a formaţiei Cargo, pentru contribuţia deosebită la promovarea muzicii rock în România şi îmbogăţirea patrimoniului acestui gen muzical, pentru remarcabile interpretări muzicale”. Trupa Cargo s-a înființat în 1985, iar primul album, „Povestiri din gară”, a apărut în 1992. Rockerii timișoreni au fost decorați și și de preşedintele Klaus Iohannis, cu Ordinul „Meritul Cultural”, în grad de Cavaler.

Pe ordinea de zi suplimentară a plenului de marți, 31 octombrie, a apărut, la punctul 5, un proiect privind acordarea titlului de Cetățean de Onoare către basistul Alin Achim. „Liderul trupei Cargo, Adi Bărar, mi-a semnalat, la concertul din Piața Libertății, că, în 2015, la decernarea titlurilor de Cetățean de Onoare, Alin Achim a fost «scăpat»”, a explicat primarul Nicolae Robu apariția acestui proiect. Ion Ardeal Ieremia (PSD) a propus, pentru că tot se ajunsese la subiectul „cetățeni de onoare”, suspendarea acestei proceduri pentru șase luni. „Doresc, dacă este posibil, să introduc o propunere pentru amânare, timp de șase luni, a acordării titlurilor de cetățean de onoare, pentru definitivarea criteriilor pe baza cărora se atribuie acestea”, a spus Ieremia. Propunerea a fost agreată de Robu. „Chiar cred că este necesară o asemenea suspendare, pentru că nu s-a făcut nicio revizuire de multă vreme, poate nu s-a făcut niciodată, nu sunt la curent. Cu aceste observații, să ducem până la capăt cazul de azi, pentru a fi în regulă cu trupa Cargo. Cred că trei luni sunt suficiente pentru o revizuire”, a afirmat primarul. Alin Achim este membru Cargo din 1997, dar a părăsit trupa la un moment dat, revenind în componența ei în martie 2017. De altfel, în 2015, el făcea parte din alt proiect muzical.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

6 ore ago