Meteo-dependenta. Cand s-ar putea deschide doua benzi la Popa Sapca și toate cinci la Jiul / VIDEO

S-a intrat în linie dreaptă la ambele lucrări care au dat peste cap traficul din Timișoara în ultimul an și jumătate. Primarul Nicolae Robu cere încă puțină răbdare din partea timișorenilor și aduce din nou în discuție vremea. Dacă nu plouă, în două săptămâni, s-ar putea circula parțial și pe la Popa Șapcă.

Primarul Nicolae Robu și-a petrecut seara de luni pe șantierul de la Pasajul Jiul. Edilul a fost să vadă cum merg lucrurile pe acest șantier și a postat pe Facebook și un filmuleț ca să dovedească progresul făcut. „Tocmai s-a terminat de betonat breteaua de legătură Bd. Republicii – Str. Circumvalațiunii (breteaua Str. Circumvalațiunii – Bd Republicii este de mult realizată, inclusiv asfaltată). Se toarnă acum și se va lucra până târziu în noapte, betonul pe ultima bandă auto, banda nr. 4. Benzile 1, 2, 3 și 5 sunt deja realizate. În înregistrare poate fi văzută și rețeaua de degivrare automată (…) Intrăm în linie dreaptă cu această mare, grea și extrem de importantă lucrare! Ne-a fost greu, dar greul e acum în urmă. Urmează beneficiile! Cât de curând! Încă puțintică răbdare”, a scris edilul, în descrierea filmulețului. Ce urmează? „Se lucrează la zonele pietonale și de biciclete și începe montarea plăcilor cu care este făcut finisajul la pereții bretelelor, în zona pietonală. Suntem în linie dreaptă. Dacă vremea ne va permite să lucrăm, în două săptămâni va fi totul gata. Mai e de făcut foarte puțin”, mai spune Robu. Altfel spus, dacă nu plouă prea mult, până la finele lunii octombrie, pe sub Pasajul Jiul vor fi deschise traficului auto toate cele cinci benzi.

„La Pasajul Popa Șapcă s-a turnat asfalt pe strada Popa Șapcă, probabil că este complet asfaltată strada pe patru benzi, este asfaltat și bulevardul Antenei, vorbim de stratul binder. S-a făcut betonare în pasaj și este betonată complet partea carosabilă din pasaj, s-a făcut și rampa care duce spre Demetriade. Și aici lucrurile sunt foarte avansate, a început realizarea pereților de delimitare laterală a pasajului, unde stâlpii structurii de rezistență, care merg până la 10 metri adâncime, erau realizați demult, dar acum s-a început cofrarea, realizarea armării, în vederea turnării pereților propriu-ziși. În final, se va lucra și partea pietonală și de biciclete. Nu mai pot să apară blocaje, pentru că tot ce mai este de făcut sunt lucrări simple, dar care necesită și ele timpul lor”, a continuat edilul. Robu pare să fi învățat ceva din experiențele anterioare, când a fost criticat pentru că a avansat termene care n-au fost respectat. El nu mai vrea să avanseze acum o dată pentru deschiderea circulației pe la Popa Șapcă. „Totul este în funcție de vreme. Sper că toată lumea a înțeles că depindem de vreme, nu poți să dai o dată fixă (…) Nu se poate. Nu mai e mult, e vorba, ca și la Jiul, de cam două săptămâni și vom putea să dăm drumul la circulație pe două benzi. Nu fac niciun angajament, pentru că nu depinde de mobilizarea noastră”, a conchis primarul Timișoarei. Conform declarațiilor anterioare ale acestuia, ambele pasaje au termene de finalizare în primăvara anului 2018. (sursa foto: www.ratt.ro/forum)

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

2 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

3 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

4 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

4 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

8 ore ago