Categories: Invatamant

Ministrul Sanatatii, acuzat de plagiat la doctorat. Teza, sustinuta in 2008 la Universitatea de Vest Timisoara

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, ar fi plagiat 147 din cele 232 de pagini ale tezei sale de doctorat în Științe Economice. Aceasta a fost susținută în 2008, la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT). Conform pressone.ro, sursele sale „de inspirație” sunt două cărți, una scrisă de un consilier personal al lui Bodog, alta, de o colegă de la Medicina din Oradea. UVT spune că nu a primit nimic oficial, dar va analiza situația în zilele următoare.

Teza lui Florian Bodog se numește „Managementul și marketingul unităților sanitare” și a fost susținută în 2008 la UVT. Conform Emiliei Șercan, de la pressone.ro, două dintre cărțile din care Bodog a copiat masiv sunt semnate de un consilier personal, decan al unei facultăți de la Universitatea de Medicină și Farmacie București, respectiv de o colegă, conferenițar universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie a Universităii Oradea. Când a susținut această teză, Bodog avea deja un doctorat, obținut în 2001, în Științe Medicale, la Universitatea Oradea.

„Florian Bodog a plagiat masiv în teza de doctorat, lucru la care mă așteptam când am început să-i caut lucrarea, acum zece luni. Omul nu s-a încurcat cu munți de cărti, articole, referate de pe Internet și diverse surse, cum au făcut alții (…) Bodog a copiat din trei cărți mari și late. Două din ele sunt scrise de o colegă și subordonată de la Facultatea de Medicină din Oradea și de un consilier personal al său, de la Ministerul Sănătății. Vineri am vorbit cu femeia pe care a plagiat-o, Lucia Daina. S-a aratat surprinsă, efectiv nu a știut cum să reacționeze la telefon, mi-a spus că se gândește ce ar trebui să facă. Am vorbit și cu consilierul său personal pe care l-a plagiat, Petru Armean. Acesta a reacționat diferit, fiind și în comisia care l-a abilitat pe Bodog, deși nu îndeplinea criteriile. Știa prea bine ce «înalte» capacități academice are prietenul sau.

Am aflat că după ce l-am căutat încă de vineri, l-am sunat și i-am dat SMS întrebându-l despre plagiat, Florian Bodog s-a urcat în avion și s-a dus val-vârtej la Oradea ca să «rezolve» problema. Surpriza a venit aseară, când am primit o declarație halucinantă prin care mi se spunea că nu el a plagiat, ci acea femeia l-a plagiat pe el. Tot femeia fiind cea care l-a plagiat și pe consilierul sau. A reusit s-o strângă cu ușa, astfel încât femeia a scris o foaie în care spune că ea a plagiat «operele» nescrise ale lui Bodog. Halucinant, efectiv halucinant. Cam asta se întâmplă când ai o funcție de putere și faci ce vrei cu viața unui om”, a notat, pe Facebook, Emilia Șercan. Conform acesteia, Florian Bodog ar fi copiat 147 din cele 232 de pagini ale tezei sale de doctorat în Științe Economice. Mai trebuie spus că Bodog nu este doar ministru, ci și senator și președintele interimar al PSD Oradea.

UPDATE: „În zilele următoare, Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat se va întâlni în şedinţă şi va lua în analiză cele semnalate în mass-media. După aceea vă putem transmite concluziile respective. Din ceea ce știu eu, nu a sosit nimic oficial la universitate. Universitatea de Vest din Timişoara este consecventă valorilor sale de transparenţă şi de integritate academică şi va parcurge toate etapele necesare cerute de lege pentru a clarifica această situaţie”, a precizat Florin Jurcă, purtătorul de cuvânt al UVT.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

4 minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

12 minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

O oră ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

14 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

19 ore ago