N-o sa ne mai atace tantarii! Cel putin pana in 2021, promite Robu, dupa ce primaria a castigar procesul cu Romprest

dezinsectie

dezinsectie

Aproape 4 ani. Atât a durat lupta în instanță între primărie și firma Romprest Servicii, pe tema contractului de dezinsecție-deratizare din Timișoara. Municipalitatea are, în sfârșit, sentință definitivă și va urma o nouă licitație, care să acopere acest serviciu până cel puțin în 2021.

În toamna lui 2013, contractul Primăriei Timișoara cu un operator de dezinsecție și deratizare a expirat. Licitația organizată ulterior a avut un singur ofertant, Romprest Servicii SA, care nu a îndeplinit condițiile din caietul de sarcini și a fost descalificată. Firma a dat primăria în judecată, dar o sentință definitivă a venit abia acum. Ea este în favoarea municipalității. „Am câștigat definitiv contra firmei Romprest contestația la licitația pentru dezinsecție și deratizare. Motivul pentru care nu am putut face așa cum se cuvinte dezinsecție și deratizare a fost că eram blocați într-o licitație de trei ani. Prin urmare, nu am avut operator contractat care să facă asta. Ne-am descurcat cum am putut să nu avem necazuri, se știe că unele vietăți, cum ar fi șobolanii, pot crea foarte mari probleme. Evident că și țânțari au fost mult mai mulți. Instanța a respins contestația. Nu știu să vă spun cum procedăm. Le-am cerut celor din primărie să se miște cât se poate de repede, să ajungem cât mai curând la un contract, să-l facem pe o perioadă cât mai lungă”, a anunțat, în ultima zi a lui octombrie, Nicolae Robu.

Edilul vrea ca viitorul contract să acopere obligatoriu anul 2021, când Timișoara va fi capitală culturală europeană. „Le-am cerut să analizeze. Să fie obligatoriu 2021 și încă doi ani după aceea. Se știe foarte bine, se vede și experiența Sibiului, după anul în care un oraș este capitală europeană a culturii continuă să vină turiști. Și dacă nu ar fi vorba despre așa ceva, deratizarea și dezinsecția trebuie să fie ca lumea în oraș. Mi s-a întâmplat să mă plimb în Piața Victoriei și să văd un șobolan, parcă era domesticit, nici nu s-a speriat. Nu e normal să oferi astfel de priveliști într-un oraș cu pretenții”, mai spune Robu. În 2016, sub amenințarea virusului Zika, s-a făcut o licitație în regim de forță majoră. În iulie 2017, Primăria Timișoara a scos din nou la licitație serviciile de dezinsecție, pe un contract câștigat, pe durata de șase luni, de Deraton SA, la doar ceva mai mult de un sfert din cât se estimase inițial.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social