Primăria Timișoara are undă verde să-și ducă la bun sfârșit proiectul de scoatere a pietrei cubice de pe ultimele 14 străzi, urmată de asfaltare. Municipalitatea a câștigat și procesul cu Agenția de Mediu, dar nu se știe când vor începe propriu-zis lucrări. Nicolae Robu acuză atitudini „conțopistice”, posibil la comandă politică.
Investiţia „Modernizarea străzilor din piatră cubică” este trecută de multă vreme prin plenul Consiliului Local Timișoara. Practic, conform HCL, de pe 14 străzi uma să fie scoasă piatra cubică și să fie turnată „îmbrăcăminte bituminoasă”. Conform referatului care a însoțit proiectul, „starea tehnică a acestor străzi este necorespunzătoare desfăşurării circulaţiei auto în condiţii optime de siguranţă şi confort”, din cauza unor probleme precum „denivelări pronunţate ale suprafeţei de rulare, rotunjirea pavelelor prin uzură, pavele înfundate şi/sau sparte, suprafeţe şlefuite, care devin foarte lunecoase când cad precipitaţii (…), decolmatarea rosturilor”. Devizul general era estimat la 14,5 milioane de lei, iar durata de execuţie, la nouă luni. Primăria a ajuns în instanță în două procese pe această speță. Unul, intentat de Asociația Culturală „Salvați Patrimoniul Timișoarei”, Gabriel Tușinean și Victor Popovici, care au cerut anularea HCL, dar, deși au câștigat la Tribunalul Timiș, au pierdut definitiv la Curtea de Apel.
Al doilea proces a fost intentat de Agenția de Mediu, care a și amendat PMT pentru lucrările începute pe strada Dr. Ioan Mureșan, pe bucata dintre str. Drubeta și str. Salcâmilor. De aici a fost scoasă piatra cubică și, dacă plouă, e noroi până la glezne, iar dacă e uscat praful se ridică la fiecare mișcare. Primarul Nicolae Robu anunță acum că municipalitatea a câștigat și acest proces. Sentința a fost dată de Curtea de Apel Timișoara pe 27 septembrie. Ce se întâmplă acum nu e prea clar. „Am câștigat procesul, este definitiv. Direcția Edilitară insistă pe lângă mine și vrea să acționeze în instanță pe cei vinovați pentru tot prejudiciul și ținerea pe loc a noastră cu acel proiect. Nu vrea să continuăm pe linia asta, dar îi înțeleg și pe colegi, că nu e în regulă să se întâmple astfel de lucruri. Chiar cum îl taie capul pe oricine, să fii acuzat și cel ce acuză și produce consecințe negative să nu dea nicio socoteală. Nu e normal”, spune edilul.
Străzile cuprinse în proiectul de scoatere a pietrei cubice
str. Argeş, delimitată de str. Mitropolit Varlaam şi str. Cluj
str. Dr. Ioan Mureşan, între str. Salcâmilor şi str. Drubeta
str. Ludwig von Beethoven, între bd. C.D. Loga şi bd. Mihai Eminescu
str. Mitropolit Varlaam, între str. Aurel Cândea şi str. 1 Decembrie
str. Putna, delimitată de str. Ion Vidu şi str. Mitropolit Varlaam
str. Remus, delimitată de str. Braşov şi str. Romulus
str. Sfânta Rozalia, între str. Remus şi bd. Mihai Viteazul
str. Sorin Titel, delimitată de bd. Victor Babeş şi str. Protopop Gh. Dragomir
str. Topliţa, delimitată de Calea Circumvalaţiunii şi str. Făgăraș
str. Virgil Madgearu, între bd. Mihai Viteazul şi str. Filaret Barbu
str. Bela Bartok, între bd. Victor Babeş şi str. Argeş
str. Filaret Barbu, delimitată de str. Sfânta Rozalia şi str. Braşov
str. Arcidava, pe sectorul cuprins în jurul Parcului Arcidava
str. Romulus, între str. Ghe. Doja şi str. Sfânta Rozalia
Întrebat când vor începe lucrări pe strada Dr. Ioan Mureșan, pentru ca oamenii să aibă măcar asfalt în fața caselor, Robu afirmă că încă nu s-a stabilit ce se va face. „Avem dreptul să intrăm așa, dar trebuie să intrăm pe proiect. Nu știu toate aspectele. Nu trebuie să ne irosim în dispute. Am spus de nenumărate ori, cu nimeni nu vrem dispute. Vrem să facem administrație și să putem produce rezultate (…) Vă dați seama ce chin a fost pentru acești oameni în ultimul an și jumătate? Meritau ei asta, pentru că cineva s-a încăpățânat, că noi am încercat s-o rezolvăm amiabil? (…) Nu se poate, trebuie să trăim în realități, nu să îngreunăm viața oamenilor. Nu să venim așa, conțopistic, și să fim o frână în tot ce se întâmplă bun sau în tot ce se încearcă să se facă bun. Nu vreau să luăm decizii pripite, la fierbințeală. N-aș vrea ca, din dorința de a da o lecție celor care nu înțeleg cum să-și facă datoria, să ajungem să prelungim timpul în care putem să facem viața oamenilor mai bună”, a conchis edilul.
PSD, PNL, UDMR și grupul minorităților naționale au ajuns la un acord de coaliție pentru…
O clipă de neatenţie a fost destul încât să ajungă la spital. I s-a întâmplat…
În şedinţa BPN a PNL desfăşurată duminică seara s-au luat câteva decizii care privesc şi…
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…