Categories: SocialUltima ora

Tanar snopit in bataie de tigani, in fata iubitei sale. Desi cu antecedente, romii sunt liberi

Un tânăr timișorean a fost bătut crunt de niște țigani chiar în fața iubitei sale, alegându-se cu o dublă fractură de maxilar. „Vina” lui a fost că a încercat să-i potolească pe golanii care îi hărțuiau pritena. Deși țiganii violenți sunt cunoscuți ca vechi infractori, polițiștii încă bâjbâie în acest caz.

Totul s-a întâmplat în urmă cu aproape două săptămâni, pe strada Chișodei, în zona Fratelia, în fața Școlii Generale 15. Un tânăr – îi dăm doar inițialele, P.C., fiindcă îi este teamă de repercusiuni – avea întâlnire cu prietena sa. Ajunsă puțin mai repede, fata a fost hărțuită verbal de trei tineri țigani aflați într-un microbuz. Apărut la întâlnire, P.C. i-a rugat pe țigani să termine cu vorbele urâte, fără însă a folosi înjurii. „Nu așa se vorbește cu o femeie”, le-a spus tânărul. Aceste cuvinte au fost de ajuns însă ca doi dintre țigani să coboare la el, iar în timp ce discutau mai aprins, unul să-l lovească extrem de puternic cu pumnul. Lovitură din care a căzut ca fulgerat, leșinând pentru moment. Cei doi au vrut să-l lovească în continuare cu picioarele, dar au realizat că situația e foarte gravă, astfel că au urcat în mașină și au dispărut.

După ce au fost la spital, unde s-a constatat că P.C. are o dublă fractură de maxilar, cei doi tineri au depus plângere la Secția 3 Poliție. Acolo au aflat și că cei trei țigani sunt frați (inițialele celor doi implicați direct sunt G.M.G. și G.S.). „Polițiștii ne-au spus că sunt trecuți în baza lor de date încă din anul 2013. Ne-au mai spus și că tatăl lor este cunoscut ca fiind mult mai violent și periculos”, ne-a povestit prietena victimei. Cu toate acestea, agresorii se plimbă liberi pe stradă, creând în continuare teroare în zonă. Inițial, țiganii au spus că n-au făcut nimic, dar la secție au apărut și imagini, totul fiind filmat de o cameră aflată în zonă.

Secția 3 a trimis dosarul la Poliția Județeană, acesta nefiind însă soluționat. Este drept, tânărul a fost operat abia miercuri, urmând să primească acum cu exactitate și numărul de zile de spitalizare. Ce s-a schimbat totuși de atunci e faptul că, în fața școlii, la orele în care ies elevii, au apărut acum polițiști. Asta și fiindcă țiganii își făceau veacul pe acolo. Altfel, oamenii din zonă sunt disperați și terorizați, fiindcă – susțin ei – nimeni nu pare să-i apere de actele de violență ale țiganilor. „Dacă au ajuns să bată și polițiști și nu li se întâmplă nimic, ce să mai spunem de noi. Își permit și fiindcă acum infractorii sunt eliberați din pușcării”, spun oamenii din zonă.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

6 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

7 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

13 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

13 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

14 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

16 ore ago