Categories: Sport

Ultimatum de la primarul-patron Nicolae Robu pentru antrenorul Ionut Popa

Dintr-un antrenor extraordinar, Ionuț Popa a ajuns, în ochii primarului Nicolae Robu, oaia neagră a lui ACS Poli. Edilul-patron a anunțat că i-a dat un ultimatum antrenorului, acesta fiind somat să facă mai multe schimbări la echipă.

Rezultatele proaste din ultima perioadă l-au enervat la culme pe primarul Nicolae Robu, iar vinovatul de serviciu a fost găsit în persoana antrenorului Ionuț Popa. Antrenor pentru care același primar-patron nu-și mai găsea, în urmă cu ceva timp, cuvinte de laudă. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Robu anunță că trebuie schimbat cu urgență ceva la echipă. „Ionuț Popa are dreptate! La Poli trebuie schimbat ceva! Dar, oricâte merite are dl Profesor Ionuț Popa la această echipă – și are merite enorme și eu îl prețuiesc pentru ele, doar eu l-am vrut și l-am susținut! – dânsul trebuie să înțeleagă că DÂNSUL trebuie să dea tonul schimbării! Iar dacă nu-l dă, cu toată prietenia, va fi schimbat chiar dânsul, pentru că niciun antrenor, niciunde în lume, nu e păstrat pe post în lipsa rezultatelor”, a scris Robu pe Facebook. În următoarele rânduri, edilul arată și ce trebuie să schimbe Popa, menționând în primul rând de „discursul plângăcios”.

În al doilea rând, Robu spune că jucătorii trebuie să fie pregătiți mult mai bine. El nu se sfiește chiar să dea sfaturi tehnice, dovedind astfel mari abilități de Gigi Becali. „Este inadmisibil să vezi că niciun jucător nu este în stare să execute bine o lovitură liberă, ca să vin cu un singur exemplu! Dacă după antrenamente, 2-3 jucători ar sta zilnic o oră-două să exerseze execuția de lovituri libere, sunt convins că alta ar fi situația!”, scrie edilul. În al treilea rând, Robu îi cere lui Popa să promoveze mai cu curaj jucători tineri din pepiniera clubului. „Am văzut cu toții ce fac în teren X, Y, Z. Nu-i nominalizez, deocamdată. N-au cum să joace mai prost ca ei juniorii noștri cei mai buni?! Mă îndoiesc!”, a mai spus Robu.

Marți dimineața, într-o conferință de presă, primarul a reiterat criticile la adresa lui Popa. „Stau de vorbă cu mediul de afaceri și fac toate diligențele către cei cu bani, să sprijine echipa. Clubul nu se scaldă în bani, dar putem vorbi doar despre o lună de restanțe salariale. Este inadmisibil să se invoce probleme grave. Singura problemă este că echipa este scoasă din formă și nu joacă nimic (…) Este inadmisibil să se audă mereu că nu avem lot, că nu avem bani. Nu este nimic adevărat, trebuie să avem încredere în noi, jucătorilor trebuie să li se insufle încredere. Jucătorii sunt buni, există potențial, Ionuț Popa este un antrenor foarte bun, dar mentalitatea trebuie schimbată, pentru că a devenit incompatibilă cu filosofia clubului (…) Plângăcioșii nu au ce căuta aici, eu nu-mi pun obrazul”, a declarat Robu. Întrebat dacă toate aceste declarații înseamnă un ultimatum la adresa antrenorului, Robu a răspuns: „Da, este un ultimatum, ca să nu fugim de cuvinte”.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

23 de minute ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

55 de minute ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

3 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

4 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

14 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

14 ore ago