Marcajul de la Pasajul Jiul ar putea disparea! Robu: Sunt omul esentelor, nu al derizoriului

Cei care consideră că primarul Nicolae Robu are vreo legătură cu marcajul rutier de la Pasajul Jiul nu se ridică peste inteligența unei gâște. Edilul admite însă că e nemulțumit de liniile trasate pe asfalt și nici șoferii nu sunt destul de încântați, astfel că ar putea fi făcute unele modificări. Robu a făcut anunțul printr-o nouă postare pe Facebook, ilustrată muzical cu piesa „Învingător”, a trupei… Coco!

Unii spun că îi ajută în trafic, alții spun că nici vorbă. Cert este însă că marcajul plin de linii din intersecția de la Pasajuul Jiul a făcut carieră în media românească și internațională, dar l-a supărat din nou pe primarul Nicolae Robu. Totul, din cauză că au existat destul voci care dau vina pe edil pentru ciudatele „desene” pe asfalt. Robu a reacționat cu o postare-fluviu pe Facebook și anunță că marcajul ar putea fi modificat. Asta, fiindcă la sondajul pe care îl derulează pe rețeaua de socializare nu s-au arătat mulțumiți îndeajuns de mulți șoferi. Altfel, edilul spune despre el însuși că e „apt să fie mereu învingător” și a găsit și o piesă care să-i exprime perfect sentimentele. Foarte puțin probabil s-o fi auzit, aceasta se numește, cum altfel, „Învingător” și este cântată de trupa Coco. Iată postarea primarului Timișoarei:

  • N-am nicio legătură cu acel marcaj! Dimpotrivă, părerea mea a fost să nu se realizeze și mi-am exprimat-o la fața locului, sâmbătă, în jurul orei 19, înainte de a pleca de pe șantier. Dar, un primar nu este nici proiectant și nici realizator de marcaje rutiere și lucrul acesta ar trebui să-l știe orice om care pretinde că are inteligența superioară unei gâște – ca să iau un referențial
  • În jurul orei 24, sâmbătă spre duminică, când am revenit pe șantier, am găsit intersecția marcată, urmare a deciziei specialiștilor. Mi-am exprimat imediat nemulțumirea, spunându-le celor prezenți – anticipând 100% ce a urmat să se întâmple a doua zi! -, că, în plan mediatic – și numai în plan mediatic, accentuez, respectiv pe rețelele de socializare -, s-a ales praful din inaugurare și de toată zbaterea, munca, lupta, pasiunea, felia de viață puse în joc pentru realizarea acestui obiectiv. Dar, pentru mine, planul mediatic contează prea puțin, eu sunt omul esențelor, al mizelor mari și nu al can-can-ului, al derizoriului în diversele lui înfățișări! Bucuria realizării unui asemenea obiectiv, a unui nou pasaj, al doilea în 5 ani, – și va veni în curând inaugurarea celui de-al treilea, Popa Șapcă -, bucuria binelui realizat pentru orașul iubit și pentru locuitorii lui – 60.000 de beneficiari direcți pe zi și alți zeci de mii de beneficiari indirecți! – este, dincolo de orice petarde, imensă! Și astfel de bucurii mă încarcă pe mine și mă fac apt de luptele pe care viața mă cheamă să le duc, apt să fiu mereu învingător!
  • Întrucât sondajul realizat de mine pe Facebook, după 5 zile de folosință a pasajului, sondaj la care au răspuns deja peste 1.600 persoane, nu arată o suficient de mare, în raport cu exigențele mele, percepție pozitivă a cetățenilor asupra marcajului cu pricina:
    * 37.5% din repondenți afirmă că marcajul îi ajută în trafic
    * 43.5% din repondenți afirmă că marcajul nici nu îi ajută în trafic și nici nu îi încurcă
    * 19.0% din repondenți afirmă că marcajul îi încurcă în trafic, am cerut specialiștilor să vină cu alternative, neexcluzând nici alternativa lăsării intersecției nemarcată, așa cum sunt alte intersecții în orașul nostru și în alte orașe. Menționez însă că decizia le aparține, așa cum le aparține și răspunderea.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

8 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

9 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

14 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

15 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

15 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago