Pasajul Solventul, tinut in loc de niste ipoteci. Robu: Daca trebuie, schimbam putin traseul

Viitoarea amenajare din zona Solventul ar putea fi un pic altfel decât au stabilit deja cei de la Primăria Timișoara. Din cauza unei ipoteci pe niște clădiri care, susține primarul Nicolae Robu, nu există, municipalitatea nu poate primi un teren care să-i permită să se apuce de șantier. Totul depinde de Ministerul de Finanțe.

Pasajul Solventul este în discuție de mai multă vreme, însă, pentru a putea fi realizat, este nevoie ca primăria să dețină tot terenul necesar. Proprietarul parcelelor din zonă e dispus să facă o donație, dar, anunța primarul Nicolae Robu, în luna octombrie, ar fi nevoie de un aviz de la Ministerul Finanțelor. Conform unor declarații anterioare ale lui Robu, donația către primărie ar fi de aproape două hectare. Lucrurile sunt foarte complicate, pentru că, susține edilul, este vorba despre o ipotecă pe niște clădiri care, practic, nu există. „O parte din teren nu e al Primăriei Timișoara, ci al proprietarului privat al ceea ce numim domeniul Solventul. Ne-am înțeles cu proprietarul, dar pentru ca acesta să ne poată permite să intrăm pe terenul său, ar trebui ca el să fie liber de sarcini. Sunt niște clădiri care sunt sub ipoteca statului român, dar, de facto, ele nu sunt, Dumnezeu știe de câți ani (…) Ministerul Finanțelor trebuie să rezolve problema. ANAF Timiș a transmis documentele la București, iar Ministerul Finanțelor ar trebui să ia la cunoștință că are o obligație pe niște clădiri care nu există”, explică acum primarul Timișoarei.

Pasajul va fi unul mare, acolo avem nouă linii de cale ferată, va fi și cel mai larg (…) Vom avea trei benzi pe sens, iar benzile din mijloc vor avea și linii de tramvai. Vom amenaja la gară un sens giratoriu, care va avea o ieșire înspre gară. Inclusiv linia de tramvai va fi dusă acolo, pentru a se racorda cu cea existentă, iar o altă ieșire va duce la viitorul nou pod peste Bega din zona Solventul. Va fi încă o ieșire, care va deveni utilă când se va face un nou drum înspre partea de vest.
Primarul Nicolae Robu, despre viitorul pasaj Solventul, în varianta actuală

Evident că nu există un termen până la care s-ar putea face corecțiile necesare. „Poate fi mâine, putea fi acum un an, nu știm. Din partea guvernului României nu am primit decât contre”, spune Robu. Edilul susține că, în ultimă instanță, deși nu este de dorit așa ceva, s-ar putea recurge și la o modificare a traseului. „Dacă nu se rezolvă problema, putem să schimbăm puțin traseul. Dar nu e păcat când faci un astfel de obiectiv să nu-l faci optim? Vrem să-l facem așa cum e cel mai bine să fie făcut. Putem să ne abatem un pic de la acel optim, dar tot îl vom face, pentru că este extrem de important pentru oraș. Vrem să lansăm licitația pentru execuție până la finele lui 2018. Ne pregătim și pentru altă variantă. Văd că nu funcționează relația cu acest guvern, care nu vrea să fie guvernul României, ci guvernul PSD”, a mai declarat Nicolae Robu. (sursa foto: www.youtube.com/zyraxes1)

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago