Viitoarea amenajare din zona Solventul ar putea fi un pic altfel decât au stabilit deja cei de la Primăria Timișoara. Din cauza unei ipoteci pe niște clădiri care, susține primarul Nicolae Robu, nu există, municipalitatea nu poate primi un teren care să-i permită să se apuce de șantier. Totul depinde de Ministerul de Finanțe.
Pasajul Solventul este în discuție de mai multă vreme, însă, pentru a putea fi realizat, este nevoie ca primăria să dețină tot terenul necesar. Proprietarul parcelelor din zonă e dispus să facă o donație, dar, anunța primarul Nicolae Robu, în luna octombrie, ar fi nevoie de un aviz de la Ministerul Finanțelor. Conform unor declarații anterioare ale lui Robu, donația către primărie ar fi de aproape două hectare. Lucrurile sunt foarte complicate, pentru că, susține edilul, este vorba despre o ipotecă pe niște clădiri care, practic, nu există. „O parte din teren nu e al Primăriei Timișoara, ci al proprietarului privat al ceea ce numim domeniul Solventul. Ne-am înțeles cu proprietarul, dar pentru ca acesta să ne poată permite să intrăm pe terenul său, ar trebui ca el să fie liber de sarcini. Sunt niște clădiri care sunt sub ipoteca statului român, dar, de facto, ele nu sunt, Dumnezeu știe de câți ani (…) Ministerul Finanțelor trebuie să rezolve problema. ANAF Timiș a transmis documentele la București, iar Ministerul Finanțelor ar trebui să ia la cunoștință că are o obligație pe niște clădiri care nu există”, explică acum primarul Timișoarei.
Pasajul va fi unul mare, acolo avem nouă linii de cale ferată, va fi și cel mai larg (…) Vom avea trei benzi pe sens, iar benzile din mijloc vor avea și linii de tramvai. Vom amenaja la gară un sens giratoriu, care va avea o ieșire înspre gară. Inclusiv linia de tramvai va fi dusă acolo, pentru a se racorda cu cea existentă, iar o altă ieșire va duce la viitorul nou pod peste Bega din zona Solventul. Va fi încă o ieșire, care va deveni utilă când se va face un nou drum înspre partea de vest.
Primarul Nicolae Robu, despre viitorul pasaj Solventul, în varianta actuală
Evident că nu există un termen până la care s-ar putea face corecțiile necesare. „Poate fi mâine, putea fi acum un an, nu știm. Din partea guvernului României nu am primit decât contre”, spune Robu. Edilul susține că, în ultimă instanță, deși nu este de dorit așa ceva, s-ar putea recurge și la o modificare a traseului. „Dacă nu se rezolvă problema, putem să schimbăm puțin traseul. Dar nu e păcat când faci un astfel de obiectiv să nu-l faci optim? Vrem să-l facem așa cum e cel mai bine să fie făcut. Putem să ne abatem un pic de la acel optim, dar tot îl vom face, pentru că este extrem de important pentru oraș. Vrem să lansăm licitația pentru execuție până la finele lui 2018. Ne pregătim și pentru altă variantă. Văd că nu funcționează relația cu acest guvern, care nu vrea să fie guvernul României, ci guvernul PSD”, a mai declarat Nicolae Robu. (sursa foto: www.youtube.com/zyraxes1)
Comentarii prin facebook