Categories: Primăria Timişoara

Patru benzi pe Bd. Sudului, dar numai pana la Prezan. Proprietarii privati stau in calea modernizarii, spune Robu

Primăria se apucă, la un moment dat, de lărgirea Bulevardului Sudului, dar numai până la intersecția cu str. Mareșal Constantin Prezan. În calea „modernizării în forță” stau niște terenuri private, ai căror proprietari, spune primarul Nicolae Robu, cer 300 euro / mp despăgubiri.

Niciun metru pătrat de teren neamenajat, ca spațiu verde, trotuar, șosea sau loc de parcare. Asta promitea, pentru 2018, primarul Nicolae Robu, pentru locuitorii a două cartiere din Timișoara. Este vorba despre zona Soarelui și Calea Buziașului, care vor fi integral amenajate. „Să nu mai fie niciun metru pătrat de care să nu ne atingem. Spațiile verzi vor fi spații verzi, locurile de parcare vor fi locuri de parcare, străzile și trotuarele vor arăta toate impecabil. Evident, așa cum am făcut și în anii anteriori, vom continua peste tot aceste intervenții. Pe cele două cartiere am mers însă mai concentrat, pentru că trebuia să luăm și niște zone pilot, ca să arătăm cum vrem să transformăm orașul”, explica Robu, la finele lunii octombrie. Acum, edilul anunță o lucrare despre care vorbește de câțiva ani. „Bulevardul Sudului va fi lărgit la 4 benzi. Proiectul este în curs de avizare. Dar nu mergem dincolo de intersecția cu str. Mareșal Prezan, pentru că de acolo până la strada Mureș sunt niște probleme cu proprietarii. Nu știu cine le-a promis că primesc vreo 300 euro / mp… În vremurile de acum, cine dă asemenea bani? Trebuie să se facă și această prelungire într-o bună zi, se va merge pe expropriere probabil și va stabili instanța care sunt prețurile. La asemenea prețuri nici nu stau de vorbă”, a completat primarul Timișoarei. Conform unor declarații mai vechi, ar fi vorba de aproximativ 2 hectare de teren care sunt în proprietate privată. Când va intra efectiv în șantier Bulevardul Sudului nu se știe.

Între timp, se lucrează totuși pe tronsonul din bulevard care leagă Bd. Iosiff Bulbuca de strada Cerna, lucrare amenajată în perioada în care era în șantier zona Michelangelo. „Facem niște lucrări care se vor dovedi foarte utile, creăm benzi suplimentare. Bd. Sudului este ultraîncărcat dimineață, până la intersecția cu Prezan, mașinile sunt bară la bară. Soluția la care am recurs este să preluăm rapid de pe Bd. Sudului cât mai multe mașini, apoi ele se vor distribui, unele vor ajunge pe Podeanu la dreapta, altele pe lângă stadion. Pe sensul invers, când se vine seara de la lucru, este foarte mare aglomerație. S-a ajuns la concluzia că ar fi foarte utilă o bandă de preselecție la incidența acestei străzi ce trece pe lângă Heaven, pentru cei cs virează la dreapta. Atunci nu vor mai fi așa cozi mari pe această stradă”, a declarat Robu. Nu se poate rezolva însă și problema iluminatului stradal, inexistent în această zonă. Primăria, spune edilul, nu mai are contract pentru extinderea acestui serviciu. (sursa foto: www.timisoreni.ro)

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

11 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

12 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago