Posturile din consiliul de administrație de la SDM se împart, evident pe baza competenței, între meritocrații de partid. Sunt, probabil, singurii care se încumetă să depună dosare în vederea evaluării, pentru că, nu-i așa, responsabilitatea este uriașă, la o societate care are monopol pe tot ce înseamnă drumuri în Timișoara.
Consilierii locali au avut, pe ordinea de zi a plenului de marți, 21 noiembrie, un raport privind „numirile finale în vederea ocupării posturilor vacante de membri în consiliul de administrație la SC Drumuri Municipale SA”. Cei interesați au putut depune dosare de candidatură și au fost evaluați. Fiecare a fost notat și a rezultat un clasament care arată în felul următor:
„Acei candidați care au obținut cel puțin 40 de puncte îndeplinesc criteriile și condițiile de evaluare în vederea numirii în funcția de membru al CA”, se precizează în raport. Din comisia de evaluare au făcut parte 4 persoane, printre care Rodica Aurelian, șeful Serviciului Resurse Umane al PMT, și consilierul local PSD Gabriela Popovici. Aceasta din urmă a și notat, cu pixul, că propune „reluarea procedurii de selecție pentru completarea numărului de persoane în CA până la 9, pentru a asigura un climat normal de lucru pentru CA”.
Revenind la candidați, să trecem în revistă puțin „pedigree”-urile lor. Adam Crăciunescu este membru marcant al PSD și a fost vicepreședinte al CJ Timiș, dar și director al Romsilva. Cătălin Iapă este membru PNL și consilier personal al primaruluiu Nicolae Robu. Tot liberal este și Ilie Stoinel, care a fost până acum președintele CA de la SDM. Și Ciprian Orhei are tot carnet de membru PNL. Andrei Molnar, ultimul care a făcut cele 4 0 de puncte minim necesare, este membru UDMR și a deschis lista acestui partid pentru consiliul județean. Cătălin Tiuch, membru PSD, primul „sub linie”, a fost deputat și consilier județean.
Societatea Drumuri Municipale este, din aprilie 2017, „stăpâna” absolută a străzilor, aleilor, trotuarelor, podurilor, pasajelor, pasarelelor din Timișoara. Consilierii locali au votat un contract pe patru ani, la o valoare anuală de aproximativ 9 milioane de euro. SDM are și contractul pentru întreținerea străzile de piatră spartă din Timișoara, valabil pe patru ani, cu o valoare de 2,5 milioane de euro. Societatea gestionează sistemul de parcare al orașului și se ocupă, până în 2021, de curățenia Complexului Sportiv Bega, a Sălii Olimpia și a WC-urilor publice. De asemenea, din 2016, societatea cu acționar unic CL Timișoara se ocupă, prin delegare de gestiune, de semnalizarea și întreținerea semnalizării rutiere din oraș, pe o perioadă de 15 ani.
Exilat în ultimii zece ani la Oradea, pe motiv că-i stătea ca un ghimpe în…
Una dintre cele mai vechi societăți românești din domeniul tipăriturilor, societatea Grafoprint din Timișoara, a…
În dimineața de 5 noiembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu…
Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, afirmă că a acceptat poziţia de consilier personal al…
Unul dintre cele mai interesante proiecte care au ajutat la promovarea Timișoarei a ajuns la…
Chiar a doua zi după învestirea lui Alfred Simonis în funcţia de preşedinte al Consiliului…