Şcoala Superioară Politehnică din Timişoara împlinește 97 de ani de când Regele Ferdinand i-a semnat decretul de înființare. În următoarea săptămână sunt programate competiţii sportive și expoziţii, dar și o acţiune de donare de sânge.
În urmă cu 97 de ani, la 11 noiembrie 1920, la Timișoara lua ființă, printr-un decret regal semnat de Ferdinand I al României, prima instituție de învățământ superior din vestul țării, Școala Politehnică. „În cei 97 de ani de existenţă, peste 125.000 de absolvenți au dus mai departe spiritul Politehnicii, au devenit specialiști și au contribuit esențial la dezvoltarea cercetării și economiei României. Cu o bază materială de invidiat, Universitatea Politehnica duce mai departe renumele şcolii tehnice timişorene, atât prin calitatea pregătirii studenţilor, cât şi prin cercetarea ştiinţifică la cel mai înalt nivel şi, nu în ultimul rând, prin activităţile culturale și sportive pe care le promovează”, spune prof. univ. dr. Viorel Şerban, rectorul Universităţii Politehnica.
Astăzi, Politehnica Timişoara are 10 facultăți, cu aproximativ 13.500 studenţi. În cele 25 departamente îşi desfăşoară activitatea peste 800 cadre didactice, iar personalul administrativ şi auxiliar numără în jur de 1.000 oameni. UPT se poate lăuda cu o bază materială de excepţie, permanent modernizată. Campusul universitar cuprinde 16 cămine studenţeşti care oferă 6.500 locuri de cazare, o cantină studenţească, o policlinică studenţească şi două baze sportive performante. Ziua a început cu acţiunea „97 pentru Politehnica”: profesorii și studenţii parcurg 97 de ture de stadion, câte una pentru fiecare an de activitate al instituţiei. Tura inaugurală a „maratonului” a fost condusă chiar de rectorul instituţiei, Viorel Şerban. Joi va fi decernat titlul de Doctor Honoris Causa profesorului Tudor Bompa, de la Universitatea York din Toronto. Acesta a antrenat, de-a lungul timpului, mai mulți sportivi la atletism și canotaj, inclusiv doi medaliați olimpici cu aur, printre care și sprinterul canadian Ben Johnson. El este și cel care a revoluționat conceptele de antrenament în schiul fond. Săptămâna viitoare, studenţii şi cadrele didactice sunt aşteptaţi să se alăture campaniei de donare de sânge „O picătură pentru viaţă”, care are loc la Policlinica Studenţească.
Dominic Fritz acuză guvernul că face în așa fel încât Spitalul CFR să ajungă, cu…
Stabilirea unui al doilea viceprimar al Timișoarei în noua legislatură, alături de confirmatul Ruben Lațcău,…
În etapa a 13-a din Liga 2, CSC Dumbrăviţa va evolua în deplasare, contra Chindiei…
La solicitarea societăților din subordine, Aquatim și Colterm, comisia de circulație din cadrul Primăriei Muncipiului…
Încă o zi memorabilă în universul UPT. Sala Senatului Universității Politehnica Timișoara, o sală cu…
Începând de vineri, structura de conducere a Consiliului Județean Timiș este completă. Aleșii județeni și-au…