Primaria incepe curatenia zonei Traian, Robu cere rabdare. Primii evacuati, o familie de romi

Primăria Timișoara va evacua o familie de țigani care stă fără forme legale în Piața Traian. Nicolae Robu anunță că va fi demarată o acțiune mai amplă de deparatizare a zonei respective, însă cere multă răbdare.

Primăria Timișoara a câștigat un proces în instanță și urmează să evacueze o familie de romi cae stătea ilegal într-un imobil din Piața Traian. Primarul Nicolae Robu crede că respectiva familie își câștiga existența ilicit, ca de altfel alte multe persoane din zonă. „Am câștigat în instanță și, prin urmare, evacuăm o familie. Întâmplător, se spune că ar fi hoți de buzunare, îi evacuăm. Însă trebuie să se înțeleagă, încă o dată spun, că primăria, câtă vreme eu voi fi primar, nu se va comporta abuziv, ci se va comporta așa cum trebuie să se comporte o instituție într-un stat de drept (…) Dacă ei refuză, acționăm în forță”, a afirmat Robu. El spune că Primăria va continua să salubrizeze această zonă, dar numai în acord cu legea.
Edilul nu a ratat ocazia de-a lansa câteva săgeți spre fosta administrație Ciuhandu. „Se acționează pentru a se face ordine în domeniul locuințelor sociale din Piața Traian. A fost o mare greșeală făcută de administrația precedentă, atunci când locuințele din Traian au fost date pe criterii sociale, acele apartamente n-ar fi trebuit să aibă niciodată statut de locuințe sociale. Din păcate, o bună parte din cei ce locuiesc acolo, în loc să-și fi văzut de treabă, se ocupă cu ilegalități, fac scandaluri, alții sunt prinși furând, ba în tramvaie, ba prin alte părți. Piața Traian, care ar putea fi folosită pentru organizarea de evenimente, nu prea e folosită tot din cauza cetățenilor din zonă, care strică evenimentele. Noi am făcut câteva încercări și vom persevera, dar pas cu pas vom curăța zona. Nu putem proceda abuziv”, a declarat Robu. El a mai spus că putea face mult mai repede curățenie în Traian, dar acest lucru presupunea încălcări ale statului de drept, ceea ce el nu face. Astfel că el solicită timișorenilor multă răbdare pentru a deparazita această zonă ajunsă într-adevăr într-o mare mizerie.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

32 de minute ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

56 de minute ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

2 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

2 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

2 ore ago

La Ghiroda se va ridica un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar

Luni, 29 aprilie, primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a semnat autorizația de construire pentru ,,Centrul…

2 ore ago