Categories: SocialUltima ora

Protest sub sute de umbrele, la Timisoara: Ati reusit, ne-ati unit!

Pe o ploaie măruntă și deasă, timișorenii au ieșit în stradă pentru a patra săptămână la rând. Vremea rea le-a cam dat putin planurile peste cap, dar tot s-au adunat in Piata Libertății peste 300 de oameni.

Organizațiile civice, cărora li s-au alăturat confederațiile sindicale BNS și Cartel Alfa au chemat din nou în stradă românii. S-a cerut retragerea legilor Justiției și a legilor de modificare a codurilor penale, precum și respingerea în Parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale. „Actuala coaliție de guvernare susține hoția, ineficiența, haosul și lipsa de transparență, invocând câștigarea alegerilor cu un program de guvernare nerespectat. E momentul să cerem o schimbare politică de substanță pentru a evita în ultimul ceas o catastrofă națională din care ne vom reveni în decenii. Cerem demisia Guvernului Dragnea-Tudose și a principalilor vinovați pentru actuala stare de fapt – domnii Dragnea și Tăriceanu – din funcțiile de președinți ai celor două Camere ale Parlamentului”, se arată într-un document semnat de către liderii mai multor organizații civice și sindicate. La Timișoara, protestul nu a avut loc în Piața Victoriei, unde se montează, în această perioadă, căsuțele pentru târgul de Crăciun. Pentru prima dată, oamenii s-au adunat în Piața Libertății. Pe o ploaie care a cazut fara oprire, ascunsi sub umbrele, oamenii au strigat lozinci antiguvernamentale si au cerut, din nou, demisia cabinetului Tudose. S-a plecat apoi in mars spre Palatul Dicasterial, urmand “traditia” ultimelor trei saptamani. Acolo, oamenii au scandat „DNA să vină să vă ia!” și „Legi pentru toți, nu pentru hoți!”. Protestul, pe durata căruia ploaia nu s-a oprit nici măcar o secundă, s-a încheiat în jurul orei 20,30, după ce s-a strigat „Timișoara, trezește-te!”. Săptămâna viitoare, protestul va începe la ora 18 și rămâne de văzut unde va fi aprobat. Asta, pentru că și în Piața Libertății va fi târg de Crăciun.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

11 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

14 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

14 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

15 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

15 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

16 ore ago