CJ Timis cauta studiu de fezabilitate pentru maternitatea de 8 milioane de euro

Aproape 8 milioane de euro – atât va costa noua maternitate care va construită lângă Spitalul Județean, printr-un proiect comun româno-maghiar. Primul pas concret pe care îl face CJ Timiș este să caute o firmă care să realizeze studiul de fezabilitate. Se va face prin achiziție directă, la un preț de cel mult 33.000 euro.

CJ Timiș a publicat, pe 28 decembrie, anunțul prin care intenționează să cumpere „Servicii de proiectare pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru construirea obiectivului «Clinică de Obstetrică Ginecologie», în cadrul proiectului strategic «Copii dincolo de frontiere – conectarea serviciilor medicale din domeniul obstetrică-ginecologie și neonatologie între Spitalul Clinic Județean de Urgență «Pius Brânzeu» Timișoara și Clinica de Pediatrie din Szeged”. Valoarea estimată a contractului, care include studiu de fezabilitate, studii de teren, documentație și obținere avize și acorduri, este de aproape 154.000 de lei, sumă care include TVA. „Achizitorul se obligă să presteze serviciile de elaborare a documentației tehnico-economice, faza de proiectare – studiu de fezabilitate, în termen de maximum 5 luni (…) astfel încât să nu afecteze data limită de depunere a documentației la finanțator (…) Ofertantul trebuie să facă dovada că a prestat servicii similare în ultimii 3 ani de la data limită de depunere a ofertelor în valoare cumulată de minimum 128.000 lei, fără TVA, la nivelul unuia sau mai multor contracte”, se precizează în anunțul de achiziție.

Noua maternitate va fi construită între Spitalul Județean și Casa Austria, pe un teren de 5.000 metri pătrați, aflat în domeniul public al județului Timiș. Spitalul va avea două secții de Obstetrică și Ginecologie 1 și 2, una de Neonatologie și un compartiment de Anestezie și Terapie Intensivă. Sursa principală de de finanțare este Programul Interreg V-A România – Ungaria, Axa prioritară 4 – Îmbunătățirea serviciilor de îngrijire a sănătății. Conform estimărilor făcute publice de CJ Timiș, suma totală de care este nevoie pentru construirea acestui spital este de 36,9 milioane de lei. Cheltuielile pentru ridicarea efectivă a maternității se ridică la 29,9 milioane de lei. Restul sumei va fi împărțită, printre altele, pentru proiectare și asistență tehnică – 1,39 milioane, utilități – 1,58 milioane, alte cheltuieli – 3.06 milioane. Firmele interesate de realizarea studiului de fezabilitate trebuie să depună ofertele complete în plic închis „la sediul autorității contractante, Registratură, personal sau prin poștă, până cel târziu pe 11 ianuarie 2018, ora 9. „Pe 11 ianuarie, ora 10, se vor deschide ofertele transmise (…) După evaluarea ofertelor, autoritatea contractantă inițiază procedura de achiziție în catalogul electronic SEAP cu operatorul economic a cărui oferă a fost declarată conformă și câștigătoare”, au mai anunțat reprezentanții CJ Timiș.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

6 ore ago