Aproape 8 milioane de euro – atât va costa noua maternitate care va construită lângă Spitalul Județean, printr-un proiect comun româno-maghiar. Primul pas concret pe care îl face CJ Timiș este să caute o firmă care să realizeze studiul de fezabilitate. Se va face prin achiziție directă, la un preț de cel mult 33.000 euro.
CJ Timiș a publicat, pe 28 decembrie, anunțul prin care intenționează să cumpere „Servicii de proiectare pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru construirea obiectivului «Clinică de Obstetrică Ginecologie», în cadrul proiectului strategic «Copii dincolo de frontiere – conectarea serviciilor medicale din domeniul obstetrică-ginecologie și neonatologie între Spitalul Clinic Județean de Urgență «Pius Brânzeu» Timișoara și Clinica de Pediatrie din Szeged”. Valoarea estimată a contractului, care include studiu de fezabilitate, studii de teren, documentație și obținere avize și acorduri, este de aproape 154.000 de lei, sumă care include TVA. „Achizitorul se obligă să presteze serviciile de elaborare a documentației tehnico-economice, faza de proiectare – studiu de fezabilitate, în termen de maximum 5 luni (…) astfel încât să nu afecteze data limită de depunere a documentației la finanțator (…) Ofertantul trebuie să facă dovada că a prestat servicii similare în ultimii 3 ani de la data limită de depunere a ofertelor în valoare cumulată de minimum 128.000 lei, fără TVA, la nivelul unuia sau mai multor contracte”, se precizează în anunțul de achiziție.
Noua maternitate va fi construită între Spitalul Județean și Casa Austria, pe un teren de 5.000 metri pătrați, aflat în domeniul public al județului Timiș. Spitalul va avea două secții de Obstetrică și Ginecologie 1 și 2, una de Neonatologie și un compartiment de Anestezie și Terapie Intensivă. Sursa principală de de finanțare este Programul Interreg V-A România – Ungaria, Axa prioritară 4 – Îmbunătățirea serviciilor de îngrijire a sănătății. Conform estimărilor făcute publice de CJ Timiș, suma totală de care este nevoie pentru construirea acestui spital este de 36,9 milioane de lei. Cheltuielile pentru ridicarea efectivă a maternității se ridică la 29,9 milioane de lei. Restul sumei va fi împărțită, printre altele, pentru proiectare și asistență tehnică – 1,39 milioane, utilități – 1,58 milioane, alte cheltuieli – 3.06 milioane. Firmele interesate de realizarea studiului de fezabilitate trebuie să depună ofertele complete în plic închis „la sediul autorității contractante, Registratură, personal sau prin poștă, până cel târziu pe 11 ianuarie 2018, ora 9. „Pe 11 ianuarie, ora 10, se vor deschide ofertele transmise (…) După evaluarea ofertelor, autoritatea contractantă inițiază procedura de achiziție în catalogul electronic SEAP cu operatorul economic a cărui oferă a fost declarată conformă și câștigătoare”, au mai anunțat reprezentanții CJ Timiș.
Comentarii prin facebook