Categories: Economic

Descarcarea de la Sinandrei e doar praf in ochi: nu e aprobata si n-are nici fila de buget in 2018. Asta sustine deputatul USR Catalin Drula

Premierul Mihai Tudose a făcut, la Timișoara, noi promisiuni legate de descărcarea de pe autostradă de la Sînandrei, dar, practic, această investiție nu este prevăzută nici în bugetul pe 2018! E vorba iarăși doar despre praf în ochii timișenilor.

Reprezentanții CJ Timiș anunțau, la finele săptămânii trecute, că au avut o discuție cu premierul Mihai Tudose, legată de mai multe investiții în județ. Printre acestea, descărcarea de pe autostradă de la Sînandrei, discutată demult, dar niciodată trecută de stadiul de vorbe. „În ceea ce privește descărcarea de pe autostradă din comuna Sînandrei, prim-ministrul Mihai Tudose a transmis că și pe această investiție vor urma discuții urgente cu CNAIR”, susțimeau reprezentanții CJ. La cum arată lucrurile, și în 2018 ne vom alege tot cu… discuții. Deputatul USR de Timiș Cătălin Drulă susține că, în realitate, documentele legate de această investiții se plimbă între ministere de aproape jumătate de an. „Adevărul e că guvernul pe care îl conduce premierul Tudose a reușit să îngroape și pentru 2018 acest proiect. Asta pentru că n-a reușit să treacă o hotărâre prin care să aprobe această investiție, deși documentele necesare sunt pe circuitul guvernamental din 3 iulie! E vorba de proiectul de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiții «Drum de legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN 69». Din 3 iulie se plimbă între ministere hârtiile și Guvernul Tudose tot n-a reușit să adopte hotărârea respectivă. Rezultatul: obiectivul de investiții nu este aprobat și nu are fișă în bugetul de stat pe 2018”, spune Drulă.

USR-istul l-a întrebat despre acest proiect, chiar la audierile pentru învestire, pe fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, iar în mai 2017 a făcut și o interpelare în parlament pe această temă. Drulă a primit un răspuns conform căruia, sub semnătura aceluiași Răzvan Cuc, în ceea ce privește „drumul de legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN 69, lansarea licitației pentru construirea acestui obiectiv se estimează a se demara în ultimul trimestru al acestui an”. E 11 decembrie și licitația n-a fost lansată.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

7 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

8 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

14 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

14 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

14 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

17 ore ago