Categories: Politicieni

Pavel Popescu: La ordinul lui Dragnea, PSD a a dat cu flit NATO

Deputatul PNL de Timiș Pavel Popescu a participat recent la Formul Transatlantic NATO de la Washington. Cei doi parlamentari PSD care urmau să plece în Statele Unite ar fi fost blocați acasă de Liviu Dragnea, gest considerat la Washington drept un afront, spune liberalul.

Liberalul Pavel Popescu susține că ambii reprezentanți ai PSD care urmau să participe la Forumul NATO au fost blocați în ultima clipă de Liviu Dragnea, pentru a asigura cvorumul la „măcelărirea legilor justiției în Parlament”. Deputatul de Timiș spune că această măsură a fost receptată la Washington ca un gest de frondă la adresa Alianței Nord-Atlantice și a Statelor Unite. „În ciuda importanței legilor justiției, conducerea PNL a considerat că prezența mea la Washington este obligatorie pentru a transmite ferm loialitatea României față de partenerii euro-atlantici din NATO. La fel au considerat și colegii din USR. De aceea, am transmis tuturor mesajul că România rămâne un actor dedicat valorilor Alianței și că împreună putem face față oricăror agresiuni sau amenințări la adresa cetățenilor celor 29 de state membre”, a transmis Popescu. El afirmă că, în cadrul întâlnirilor oficiale, a discutat cu colegi din țările NATO despre modalități mai eficiente de combatere a oricărui tip de amenințare, de la conflictele clasice până la amenințările hibride sau pericolul terorist. „Le-am transmis tuturor că România se află într-un proces activ de îmbunătățire a capabilităților militare defensive, în special prin achiziționarea sistemului Patriot. În discuțiile avute cu oficialii militari NATO, aceștia au lăudat determinarea și curajul de care dau dovadă militarii români pe teatrele de operații din Irak și Afganistan”, a mai spus Popescu. Forumul Transatlantic NATO este unul dintre cele mai importante evenimente organizate de Alianța Nord-Atlantică, la nivel parlamentar. Pe lângă lucrările propriu-zise, evenimentul reprezintă o oportunitate de a stabili relații cu parlamentari din alte state membre NATO.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

O oră ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

3 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

6 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

6 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

7 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

7 ore ago