Categories: Poli Timisoara

Poli Timisoara merge in Gruia fara Soljic, dat afara pe usa din dos

Jucătorul care a ţinut capul de afiş prin evoluţiile sale mai degrabă foarte slabe şi care are un trecut cel puţin dubios, având legături cu oameni condamnaţi pentru trucări de meciuri, nu mai face parte din lotul echipei.

Josip Soljic a jucat lamentabil în meciul cu FCSB din Cupa României și apoi nu a mai prins lotul. Croatul nu era la prima evoluție extrem de slabă. Clubul a anunţat, vineri, că s-a despărţit de comun acord cu mijlocaşul. Sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 20, Poli Timișoara va evolua pe terenul liderului CFR Cluj, într-un meci contând pentru etapa cu numărul 21 din Liga 1. CFR este echipa care domină în acest moment primul eșalon, având 46 de puncte, cu cinci mai multe decât principala contracandidată la titlu, FCSB. Trupa lui Ionuţ Popa se află pe locul 9 cu 25 de puncte, la şase lungimi de play-off. Statistic, Poli are avantajul moral în duelul cu trupa vişinie, deoarece a câștigat cu 4-3 meciul de la Timișoara. Totodată, trupa viola nu a mai pierdut cu ardelenii precedentele trei dueluri directe, toate terminate la egalitate: 1-1 și 2-2 în Liga 1 Betano (2016-17) și 0-0 în sferturile de finală ale Cupei României (2017), acest din urmă meci fiind adjudecat de echipa bănăţeană după loviturile de departajare.

Dar statistica nu ţine, în acest caz, de foame, jucătorii fiind de mai multe ori în pragul unei greve, din cauză că nu sunt plătiţi de luni bune. Încetul cu încetul, şi locul 6 a devenit un obiectiv greu de realizat, deşi la finele turului din sezonul regulat, violeţii erau acolo, chiar dacă au avut şi unele sincope. Ultimele rezultate de egalitate au îndepărtat formaţia bănăţeană de play-off, dar chiar şi aşa, Ionuţ Popa rămâne optimist. „Trebuie să fim maturi din punct de vedere tactic. Vom putea obține un rezultat bun în condițiile în care vom da dovadă de inteligență. CFR este o echipă foarte agresivă în momentul în care pierde mingea. CFR are în componență jucători tehnici, cu experiență, este genul de formație care te taxează atunci când are ocazia”, a declarat tehnicianul.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

O oră ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

16 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

17 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

19 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

20 de ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

o zi ago