Categories: PoliticieniUltima ora

Sotul Gabrielei Firea cheama toti primarii din tara la protest in Piata Victoriei!

Florentin Pandele amenință cu proteste în Piața Victoriei! Primarul din Voluntari le cere edililor din țară, indiferent de culoarea politică, să protesteze față de bugetul pe 2018, așa cum a fost el aprobat de guvern.

Lăudat și considerat de guvern unul matur, bazat pe creștere economică sănătoasă, dar criticat intens de analiști, care spun că este nerealist, bugetul pe 2018, aprobat miercuri de executiv, stârnește nemulțumiri și printre cei apropiați de Putere. De această dată, este vorba despre Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari și soțul Gabrielei Firea. El le cere primarilor să facă presiuni asupra parlamentarilor care îi reprezintă, astfel încât aceștia să nu voteze bugetul. Conform calculelor lui Pandele, pierderile de pe bugetele locale vor fi de aproximativ 20%. Soțul Gabrielei Firea a declarat că, dacă situația nu va fi corectată, el este decis să protesteze în Piața Victoriei.

Apelul lui Florentin Pandele către primari

Apel către primarii din România, în preajma alegerilor parlamentare, candidații tuturor formatiunilor politice vin și ne conving că vor lupta pentru alegătorii lor! Parlamentarii pleacă și se întorc peste 4 ani aplicând aceeași strategie. Guvernul a întocmit proiectul de buget pentru anul 2018, buget care ne va vitregi de foarte multe fonduri. De exemplu, în anul 2017, după calculele aproximative ale specialiștilor din Primăria orașului Voluntari, bugetul anului urmator va pierde cc. 8 milioane de euro din cele aproximativ 40 de milioane de euro (bugetul total estimat al U.A.T.-ului pe anul în curs).

Aceeași formulă este valabilă pentru toate unitățile administrativ-teritoriale din România, indiferent de rang. În consecință, fac apel la dumneavoastră ca împreună, indiferent de formațiunea politică din care faceți parte, inclusiv primarii independenți, să uzităm de toate pârghiile legale pentru a ne convinge parlamentarii care ne reprezintă (care ar trebui să ne reprezinte) să ne susțină în acest demers. Domnul Dragnea ne spune să ne uitam pe anexele bugetului (anexe pe care le-au văzut doar ei!…), acolo probabil, după votul plenului, vom vedea cât pierde fiecare UAT. În caz contrar, îmi rezerv dreptul de a protesta în piața «protestelor», nu pentru mine, ci pentru cetățenii pe care, vremelnic, îi reprezint.

Pentru ca întregul circ să fie complet, președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, consideră că Florentin Pandele s-a grăbit! Fără să ofere niciun fel de date concrete, Bădălău a anunțat că problema este… rezolvată! „Bugetul va fi trimis la birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului și va fi echilibrat pentru UAT-uri. Florentin Pandele s-a grăbit puțin, pentru că noi, în momentul în care dădea acea declarație, tocmai studiam și rezolvam această problemă. Nu cred că își mai menține acel apel pentru că lucrurile s-au rezolvat”, a declarat Bădălău, la Parlament. Primarii nu au fost, evident, consultați, dar, spune președintele executiv al PSD, „cu siguranță aceștia vor fi mulțumiți”. (sursa foto: www.evz.ro)

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

8 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

9 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

11 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

12 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

17 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

17 ore ago