Categories: Zâmbete amare

„Pamblicarii”. „Decat” PSD putea sa formeze un asemenea specimen de guvern in anul Centenarului

Când scriu aceste rânduri, Guvernul Vasilica-Viorica Dăncilă n-a fost investit încă în parlameant. Dar urmează să fie votat cu sprijinul UDMR, partid care ne amintește tot timpul despre legătura dintre politică și cea mai veche meserie din lume. Și asta în condițiile în care același UDMR anunța că programul de guvernare e o maculatură de proastă calitate făcută între două beri. Dincolo de programul de guvernare, o însăilare de clișee fără acoperire în practică, adevărata ofensă la adresa românilor este calitatea intelectuală mai mult decât dubioasă a noilor miniștri. Probabil un cadou de la PSD pentru români cu ocazia Centenarului.

Începând de la premier, noul guvern, cu câteva excepții, au mari probleme să se exprime în limba română. Ba unii dintre ei par absolvenți cu nota 5 de școală ajutătoare. Or, vorba lui Andrei Pleșu, nu poți să guvernezi, dacă nici măcar nu poți articula cum trebuie. Și mulți dintre noii miniștri nu pot articula. De exemplu, la Educație a fost schimbat „Genunche” cu „Pamblică”, plus autorul unei lungi serii de gafe gramaticale. La Interne, Carmen Dan insistă să utilizeze „decât” în loc de „doar” sau „numai”. Și exemplele sunt nenumărate. Dar dacă vine Călin Popescu Tăriceanu și spune că doar profesorii de limba română trebuie să știe gramatică, nu prea mai ai ce comenta. În paranteză fie spus, doar Maria Grapini lipsește din acest guvern de siluitori ai limbii române.

De ce s-au pricopsit românii, la 100 de ani de la întregirea neamului, cu cel mai jalnic guvern din istorie? Fiindcă e un guvern alcătuit, în mare parte, din tot felul de expresii ale unor baroni locali. Baroni cărora acum Liviu Dragnea a fost nevoit să le arate recunoștința pentru ajutorul dat în disputa cu Mihai Tudose. Astfel, avem un ministru al Economiei care se deosebește de un membru al clanului Corduneanu doar prin faptul că ultimul stăpânește mai bine limba română. Dar acest analfabet funcțional îl are în spate pe baronul Ionel Arsene, recent prins de DNA cu o șpagă de 100.000 de euro. Fiindcă sportul oricum nu contează, în fruntea Ministerului Tineretului și Sportului a fost plantată o jună al cărei singur merit este faptul că e fiica unui baron al alcoolului din Satu Mare. Inclusiv noul ministru al Educației este un cadou pentru organizația PSD Suceava. Și lista poate continua. O certitudine rămâne însă: avem de-a face cu cel mai rușinos guvern din istorie, o adevărată sfidare și batjocură la adresa tutoror românilor.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

11 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

11 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

16 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

17 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

17 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

19 ore ago