Retrospectiva anului 2017 (5). Vara asta ne perfectionam in familie. La patru stele cu all-inclusive

17 august. Aeroportul Internațional Timișoara aniversează pasagerul cu numărul 1.000.000. Este vorba de o femeie din Deva care stă de cinci ani la Bruxelles.
18 august. Un fost candidat la scaunul de primar din Moșnița Nouă e prins la furat împreună cu o bandă de țigani. Omul chiar a vrut să confirme ceea ce multă lume s-a prins deja: între politică și hoție la drumul mare nu-i o mare diferență.
21 august. La ora destăinuirilor, Nicolae Robu spune că de câțiva ani e tare nemulțumit de activitatea PNL. Printre supărări se numără și faptul că PNL atacă prea des PSD. „Este stupid să credem că un partid de mărimea PSD vine numai cu prostii”, spune Robu. O fi având legătură supărarea sa cu faptul că la ultimele alegeri naționale a rămas pe dinafară?
21 august. O firmă din Criciova aparținând unei folcloriste cu profil de pițipoancă a obținut de la primăriile din Timiș 200.000 de lei numai în vara lui 2017. Pentru ce? Exact pentru organizarea așa-ziselor cursuri de perfecționare prin cluburile de fițe de pe Litoral.
22 august. S-a aflat și suma cu care funcționarii publici din Timiș, mulți împreună cu familia, s-au perfecționat în hoteluri de patru stele și servicii all-inclusive: o jumătate de milion de euro. O fi mult, o fi puțin?

23 august. Eva Andreaș este noul prefect de Timiș. Fostă colaboratoare a lui Sorin Grindeanu și la CJ Timiș și la guvern, ea este prima femeie care ocupă acest post.
23 august. La nicio lună de când se porcăiau pe unde puteau, Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu au o întâlnire amicală și fructuoasă. Cică așa se face politică înaltă: întâi scuipi, apoi pupi.
26 august. Meci senzațional pe „Dan Păltinișanu”. Poli bate liderul CFR Cluj cu 4-3, după ce la un moment dat conducea cu 4-0. Era prima înfrângere a ardelenilor în campionat.
27 august. Dumbrăvița și Giroc apar în topul celor mai bogate zece comune din România. Un top condus de comuna ieșeană Miroslava.
28 august. Printre cei care au poftit la perfecționări pe bani publici s-a numărat și consilierul județean PMP Marius Dugulescu. Omul, un adevărat traseist politic, și-a ales un curs de… moralitate.
1 septembrie. Se apropie începutul anului școlar. Ca de obicei, 100 de școli și grădinițe din Timiș nu au avize de la ISU.
3 septembrie. O adevărată isterie e provocată de migranții prinși aproape în fiecare zi, ba la frontiere, dar chiar și în Timișoara prin parcuri.
6 septembrie. Victor Ponta se supără pe vechiul său camarad, Sorin Grindeanu. El spune că în primele șase luni ale anului, Guvernul n-a fost condus de Grindeanu, ci de secretarul general Mihai Busuioc, omul de casă al lui Liviu Dragnea.

7 septembrie. Se numără șantierele Timișoarei: sunt exact 113. Nu au venit încă studenții și nici concediile nu s-au terminat, dar traficul în Timișoara este înfiorător.
7 septembrie. O nouă inițiativă marca Robu. În primărie se face o „listă a rușinii” cu angajații care întârzie la lucru, aceasta fiind făcută publică pe Facebook. În prima zi sunt puși la zid 24 de angajați. Ulterior se află că unii erau în concediu, iar alții, în delegație.
11 septembrie. Poli reușește încă o victorie mare, după cea cu CFR Cluj. Timișorenii se impun în fața lui Dinamo, scor 2-1, chiar pe stadionul „câinilor”.
12 septembrie. Drept „primă” pentru victoria cu Dinamo, Primăria anunță că nu mai dă niciun ban la Poli.
13 septembrie. Sorin Grindeanu este audiat la DNA. El nu vrea să spună motivul, dar peste puțin timp se află că e vorba de Dosarul TelDrum.
13 septembrie. Primarul Robu anunță că a semnat un protocol cu Poliția Română, potrivit căruia se pot da amenzi pe baza filmărilor făcute de camerele de vederi din trafic. Fals. Nici acum nu sunt utilizate.
15 septembrie. Se stinge din viață venerabilul lider liberal Mircea Ionescu Quintus. Avea 100 de ani.
16 septembrie. Poliția Locală își cumpără segway-uri, prețul lor nefiind însă dezvăluit. Dacă în centrul Timișoarei n-ai voie nici măcar cu trotineta, Robu le dă voie polițiștilor locali cu noile achiziții, dar cu unele condiții.

17 septembrie. O vijelie imensă face prăpăd în Timișoara și județ. Doi oameni mor la Timișoara și trei la Buziaș. Un tânăr student moare după ce poarta de la intrarea în Timișoara de pe Calea Lugojului cade pe mașina sa. Poarta a fost modernizată în urmă cu doi ani de o firmă de casă a primăriei, fără licitație. Aproape 30 de localități rămân fără curent electric mai multe zile în șir.
19 septembrie. Doar Direcția de Mediu calculează pagube de un milion de euro în urma furtunii. Au fost doborâți nu mai puțin de 3.500 de copaci.
21 septembrie. Primarul Nicolae Robu respinge ideea bugetului participativ propusă de USR. Inițiat în urmă cu 15 ani, bugetul participativ înseamnă ca municipalitatea să finanțeze proiecte propuse de societatea civilă. Conceptul este implementat în peste 1.000 de oașe din lume, printre care importante metropole precum Londra, Paris, Berlin sau Lisabona. În România Primăria Cluj a alocat două milioane de euro pentru astfel de proiecte.
23 septembrie. Președintele lui Poli, Sorin Drăgoi, își anunță candidatura la șefia LPF, acolo unde se va bate cu Gino Iorgulescu. Zvonistica arată că Drăgoi ar fi susținut de un fost coleg de facultate, un anume Liviu Drganea.
28 septembrie. Dacă Primăria nu dă niciun ban la ACS Poli, Consiliul Județean dă 220.000 de lei formației din Liga a II-a, ASU Poli.
28 septembrie. „Meritocrații” de la Poli o fac lată de tot. Tânărul Mailat ajunge liber de contract. Anterior, Steaua oferise 300.000 de euro pe el, dar Robu refuzase oferta. Așa că a plecat gratis, că oricum Poli e echipa bogată.
30 septembrie. Robu propune un nou amplasament pentru Sala Polivalentă pe care o dorea în zona Stadionului, iar PSD în Giroc. E vorba de Calea Torontalului.

2 octombrie. Demers inedit al unui parlamentar de Timiș. Senatorul USR Nicu Fălcoi își ține audiențele în stradă, la Timișoara și Lugoj.
4 octombrie. Șoc în primărie. Instituția pierde procesul cu Curtea de Conturi și este obligată să recupereze 35 de milioane de lei de la ACS Poli și alte cluburi sportive.
7 octombrie. După ce luni întregi a ținut-o langa că traficul în Timișoara este ireproșabil datorită managementului implementat, Robu recunoaște că specialiștii refuză sa facă undă verde.
9 octombrie. Directorul DRDP Timișoara, Horațiu Simion, este demis. În locul lui este numit PSD-istul arădean Cristian Ispravnic. Evident, omul n-are nicio treabă cu drumurile.
13 octombrie. Victorie de etapă a premierului Mihai Tudose în bătălia cu Liviu Dragnea. Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc zboară din guvern.

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Avarie majoră la Aquatim. Se lucrează intens pentru reluarea furnizării apei/Update. Avaria a fost izolată

Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…

5 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara intră în Shanghai Ranking’s Global Ranking of Academic Subjects cu domeniul Psihologie

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…

8 ore ago

Timișoara are primul viceprimar votat, Ruben Lațcău

Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…

8 ore ago

Raoul Trifan despre Mircea Geoană: “Poți scoate omul din PSD, dar nu poți scoate PSD-ul din om”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…

10 ore ago

Liderii PSD Ciolacu, Grindeanu și Simonis au mințit. Au fost la Nisa cu avionul plătit de Nordis

G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…

10 ore ago

Discuții cu președintele FRF. Conducerea CJT și cea a UPT caută soluții pentru finanțarea echipei de fotbal

Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…

11 ore ago