17 august. Aeroportul Internațional Timișoara aniversează pasagerul cu numărul 1.000.000. Este vorba de o femeie din Deva care stă de cinci ani la Bruxelles.
18 august. Un fost candidat la scaunul de primar din Moșnița Nouă e prins la furat împreună cu o bandă de țigani. Omul chiar a vrut să confirme ceea ce multă lume s-a prins deja: între politică și hoție la drumul mare nu-i o mare diferență.
21 august. La ora destăinuirilor, Nicolae Robu spune că de câțiva ani e tare nemulțumit de activitatea PNL. Printre supărări se numără și faptul că PNL atacă prea des PSD. „Este stupid să credem că un partid de mărimea PSD vine numai cu prostii”, spune Robu. O fi având legătură supărarea sa cu faptul că la ultimele alegeri naționale a rămas pe dinafară?
21 august. O firmă din Criciova aparținând unei folcloriste cu profil de pițipoancă a obținut de la primăriile din Timiș 200.000 de lei numai în vara lui 2017. Pentru ce? Exact pentru organizarea așa-ziselor cursuri de perfecționare prin cluburile de fițe de pe Litoral.
22 august. S-a aflat și suma cu care funcționarii publici din Timiș, mulți împreună cu familia, s-au perfecționat în hoteluri de patru stele și servicii all-inclusive: o jumătate de milion de euro. O fi mult, o fi puțin?
23 august. Eva Andreaș este noul prefect de Timiș. Fostă colaboratoare a lui Sorin Grindeanu și la CJ Timiș și la guvern, ea este prima femeie care ocupă acest post.
23 august. La nicio lună de când se porcăiau pe unde puteau, Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu au o întâlnire amicală și fructuoasă. Cică așa se face politică înaltă: întâi scuipi, apoi pupi.
26 august. Meci senzațional pe „Dan Păltinișanu”. Poli bate liderul CFR Cluj cu 4-3, după ce la un moment dat conducea cu 4-0. Era prima înfrângere a ardelenilor în campionat.
27 august. Dumbrăvița și Giroc apar în topul celor mai bogate zece comune din România. Un top condus de comuna ieșeană Miroslava.
28 august. Printre cei care au poftit la perfecționări pe bani publici s-a numărat și consilierul județean PMP Marius Dugulescu. Omul, un adevărat traseist politic, și-a ales un curs de… moralitate.
1 septembrie. Se apropie începutul anului școlar. Ca de obicei, 100 de școli și grădinițe din Timiș nu au avize de la ISU.
3 septembrie. O adevărată isterie e provocată de migranții prinși aproape în fiecare zi, ba la frontiere, dar chiar și în Timișoara prin parcuri.
6 septembrie. Victor Ponta se supără pe vechiul său camarad, Sorin Grindeanu. El spune că în primele șase luni ale anului, Guvernul n-a fost condus de Grindeanu, ci de secretarul general Mihai Busuioc, omul de casă al lui Liviu Dragnea.
7 septembrie. Se numără șantierele Timișoarei: sunt exact 113. Nu au venit încă studenții și nici concediile nu s-au terminat, dar traficul în Timișoara este înfiorător.
7 septembrie. O nouă inițiativă marca Robu. În primărie se face o „listă a rușinii” cu angajații care întârzie la lucru, aceasta fiind făcută publică pe Facebook. În prima zi sunt puși la zid 24 de angajați. Ulterior se află că unii erau în concediu, iar alții, în delegație.
11 septembrie. Poli reușește încă o victorie mare, după cea cu CFR Cluj. Timișorenii se impun în fața lui Dinamo, scor 2-1, chiar pe stadionul „câinilor”.
12 septembrie. Drept „primă” pentru victoria cu Dinamo, Primăria anunță că nu mai dă niciun ban la Poli.
13 septembrie. Sorin Grindeanu este audiat la DNA. El nu vrea să spună motivul, dar peste puțin timp se află că e vorba de Dosarul TelDrum.
13 septembrie. Primarul Robu anunță că a semnat un protocol cu Poliția Română, potrivit căruia se pot da amenzi pe baza filmărilor făcute de camerele de vederi din trafic. Fals. Nici acum nu sunt utilizate.
15 septembrie. Se stinge din viață venerabilul lider liberal Mircea Ionescu Quintus. Avea 100 de ani.
16 septembrie. Poliția Locală își cumpără segway-uri, prețul lor nefiind însă dezvăluit. Dacă în centrul Timișoarei n-ai voie nici măcar cu trotineta, Robu le dă voie polițiștilor locali cu noile achiziții, dar cu unele condiții.
17 septembrie. O vijelie imensă face prăpăd în Timișoara și județ. Doi oameni mor la Timișoara și trei la Buziaș. Un tânăr student moare după ce poarta de la intrarea în Timișoara de pe Calea Lugojului cade pe mașina sa. Poarta a fost modernizată în urmă cu doi ani de o firmă de casă a primăriei, fără licitație. Aproape 30 de localități rămân fără curent electric mai multe zile în șir.
19 septembrie. Doar Direcția de Mediu calculează pagube de un milion de euro în urma furtunii. Au fost doborâți nu mai puțin de 3.500 de copaci.
21 septembrie. Primarul Nicolae Robu respinge ideea bugetului participativ propusă de USR. Inițiat în urmă cu 15 ani, bugetul participativ înseamnă ca municipalitatea să finanțeze proiecte propuse de societatea civilă. Conceptul este implementat în peste 1.000 de oașe din lume, printre care importante metropole precum Londra, Paris, Berlin sau Lisabona. În România Primăria Cluj a alocat două milioane de euro pentru astfel de proiecte.
23 septembrie. Președintele lui Poli, Sorin Drăgoi, își anunță candidatura la șefia LPF, acolo unde se va bate cu Gino Iorgulescu. Zvonistica arată că Drăgoi ar fi susținut de un fost coleg de facultate, un anume Liviu Drganea.
28 septembrie. Dacă Primăria nu dă niciun ban la ACS Poli, Consiliul Județean dă 220.000 de lei formației din Liga a II-a, ASU Poli.
28 septembrie. „Meritocrații” de la Poli o fac lată de tot. Tânărul Mailat ajunge liber de contract. Anterior, Steaua oferise 300.000 de euro pe el, dar Robu refuzase oferta. Așa că a plecat gratis, că oricum Poli e echipa bogată.
30 septembrie. Robu propune un nou amplasament pentru Sala Polivalentă pe care o dorea în zona Stadionului, iar PSD în Giroc. E vorba de Calea Torontalului.
2 octombrie. Demers inedit al unui parlamentar de Timiș. Senatorul USR Nicu Fălcoi își ține audiențele în stradă, la Timișoara și Lugoj.
4 octombrie. Șoc în primărie. Instituția pierde procesul cu Curtea de Conturi și este obligată să recupereze 35 de milioane de lei de la ACS Poli și alte cluburi sportive.
7 octombrie. După ce luni întregi a ținut-o langa că traficul în Timișoara este ireproșabil datorită managementului implementat, Robu recunoaște că specialiștii refuză sa facă undă verde.
9 octombrie. Directorul DRDP Timișoara, Horațiu Simion, este demis. În locul lui este numit PSD-istul arădean Cristian Ispravnic. Evident, omul n-are nicio treabă cu drumurile.
13 octombrie. Victorie de etapă a premierului Mihai Tudose în bătălia cu Liviu Dragnea. Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc zboară din guvern.
Etichete
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.
Scrie un comentariu
1 comentariu pentru acest articol
Poli 21 a spus:
(ianuarie 6th, 2018 at 21:42 )
Stimati tovarasi de la drapelul rosu, continuati aceasta mizerie numita retrospectiva spre desgatarea celor care va platesc .
Articole asemănătoare
Știri de ultimă oră
dB
Cele mai citite articole
- Universitatea de Vest Timișoara a semnat două contracte de finanțare din PNRR pentru modernizare, în valoare de peste o sută de milioane de lei
- Lovitură de teatru! PSD se retrage de la masa discuţiilor privind noua guvernare. Va vota însă un guvern de dreapta
- Timișoara „in rem”
- Din nou a văzut conspiraţii. Nicolae Robu are „certitudinea” că PNL-iştii l-au sabotat la alegeri, făcând troc cu Dominic Fritz
- “Impozitele si taxele mai mari reprezintă doar iluzia unor încasări mai mari”. Interviu cu Alfred Simonis, preşedintele PSD Timiş
- A fost finalizat și oficial proiectul de reabilitare a Căii Bogdăneștilor
- “Scăderea taxelor pentru proprietarii de birouri ar însemna o creștere de costuri pentru oamenii de rând”. Interviu cu Dominic Fritz despre noile impozite
- Primarul Fritz vrea acțiunile deținute de Fondul Proprietatea la Aeroportul Internațional Timișoara
Administratie
Primarul Fritz vrea acțiunile deținute de Fondul Proprietatea la Aeroportul Internațional Timișoara
19 decembrie 2024
de: Marcel Hoster
Municipiul Timișoara își propune să negocieze achiziționarea acțiunilor private ale Aeroportului „Traian Vuia”, respectiv pachetul de 20% deținut de Fondul Proprietatea. Inițiativa va fi propusă la vot Consiliului Local, în viitoarea ședință. În prezent, structura acționariatului aeroportului include Statul Român, prin Ministerul Transporturilor (80%), și Fondul Proprietatea (20%). Preluarea acțiunilor va permite Municipiului Timișoara să...
Citeşte tot articolul
Citeşte tot articolul
18 decembrie 2024
A fost finalizat și oficial proiectul de reabilitare a Căii Bogdăneștilor
de: Marcel Hoster
Politica
Academia de Advocacy cere partidelor pro-europene responsabilitate politică și stabilitate guvernamentală
19 decembrie 2024
de: Alex Maniu
În contextul crizei politice actuale, Academia de Advocacy face un apel ferm către partidele politice pro-europene să constituie o coaliție stabilă și să formeze un guvern cu o majoritate parlamentară solidă. Potrivit Academiei de Advocacy, există trei mari priorităţi pentru ţara nostră în acest moment. “Este imperativ ca liderii politici să prioritizeze dialogul, să depășească...
Citeşte tot articolul
Citeşte tot articolul
14 decembrie 2024
Emil Constantinescu a discutat despre Timiș cu liderul administrației județene
de: Marcel Hoster
Sport
Întăriri pe linia de treisferturi! Doi internaționali vin la SCM USV Timișoara
19 decembrie 2024
de: Daniel Neacșu
Lotul pentru următorul sezon al campioanei naționalei de rugby se completează cu alți doi jucători din circuitul Stejarilor. Cele două transferuri se adăugă mutării făcute la începutul acestei săptămâni, când talonerul Tudor Butnariu s-a alăturat SCM USV Timișoara, la fel ca David Trăușan, care revine la Timișoara. „De data aceasta este vorba despre transferul a...
Citeşte tot articolul
Citeşte tot articolul
Social
Pe fațadele a 19 școli din oraș e proiectat semnul victoriei, simbol al Revoluției
19 decembrie 2024
de: Marcel Hoster
Pe lângă Portalul Libertății, la 19 școli din oraș Primăria Timișoara a montat instalații luminoase care reprezintă semnul victoriei, deja consacrat ca identitate vizuală pentru Revoluție. De asemenea, continuă acțiunile speciale dedicate Revoluției, cu Gala Libertății în prim plan. Mâine, 20.12.2024, la 35 de ani de când Timișoara devenea primul oraș liber de comunism, Primăria...
Citeşte tot articolul
Citeşte tot articolul
19 decembrie 2024
UPT continuă să inoveze şi a inaugurat un laborator modern de luminotehnică
de: Daniel Neacșu
Sănatate
MedLife a inaugurat Spitalul Medici’s la Timișoara cu o investiție de peste 25 milioane de euro/Foto
Centrul Medical Cristian Șerban ”luptă” pentru un milion de kWh de energie. Vedeți cum puteți ajuta
O parte din tavanul Maternității Odobescu s-a prăbușit. Se pregătește mutarea mamelor și copiilor/UPDATE
Colegiul Fizioterapeuților din România: Protestul medicilor cu specialitatea medicină fizică și reabilitare din fața Ministerului Sănătății, o deturnare electorală
Timişoara, de trei ori premiată la un eveniment naţional din domeniul sănătăţii/FOTO
Ascultă-ți corpul și mergi la control. Policlinicile Regina Maria oferă consultații și analize medicale decontate de CAS
CNI caută dirigenție de șantier pentru construcția viitorului Institut Oncologic ce se va ridica la Timișoara
Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” a pus în funcțiune un aparat RMN achiziționat cu fonduri europene, prin ADR Vest
Zeci de firme, grupate în trei asocieri, vor contractul de peste 200 de milioane de euro pentru ridicarea Institutului Oncologic Timișoara
Conferință extraordinară la Timișoara: Viitorul sănătății – Convergența dintre medicină și tehnologie
Tehnică de epilare de ultimă generație la L’architect du Beaute! Un aparat de înaltă performanță, în premieră la Timișoara
Noul an școlar începe și la Centrul Stomatologic al Primăriei Timișoara
Timp liber și cultură
Expoziția “Luminile lui Caravaggio” a atras un număr record de elevi și studenți vizitatori într-o singură zi
„Colindăm Domnului Bun”. Concert de colinde, duminică, la Şag
Contribuția lui Albert Kristóf-Krausz la modelarea spațiul urban și artei locale într-o nouă expoziție temporară la MNArT
Program special de Crăciun și Revelion în Iulius Town: patinoarul şi Cinema City, deschise în fiecare zi
E vremea sărbătorilor și a reîntoarcerii la tradiții! Alaiul colindătorilor are loc zilele viitoare
Magia Sărbătorilor prinde viață! Copiii din Şag organizează un târg de Crăciun
Sigur nu știai că există atâtea tipuri de LEGO!
Alaiul Colindătorilor aduce la Timișoara cele mai frumoase tradiții și obiceiuri de Crăciun!
Filme definitorii ale cinematografiei româneşti, în programul „35 de ani de libertate”
Experienţă inedită la Iulius Town: spectacolul imersiv pentru copii „Magia sărbătorilor de iarnă” și show-ul „Gustav Klimt” vor rula la MINA Pop-Up
Pe 11 decembrie începe, la Timișoara, a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie Ion Monoran
Festivalul de Datini, Colinde și Obiceiuri de Iarnă, pe 13 decembrie, la Ghiroda
Economic
Ligia Ardelean, country manager Atos: „România are potențial să devină un hub regional pentru soluții IT sustenabile”
19 decembrie 2024
de: Advertorial
Cum va schimba Inteligența Artificială business-urile și societățile în care trăim, avantajele României, la nivel global, în domeniul tehnologiei, ce urmează în 2025 în privința securității cibernetice, lecțiile învățate după perioada pandemiei sunt câteva dintre temele analizate de Ligia Ardelean, country manager al Atos România, la finalul unui an provocator pentru industria IT. Care au...
Citeşte tot articolul
Citeşte tot articolul
Învățământ
Universitatea de Vest Timișoara a semnat două contracte de finanțare din PNRR pentru modernizare, în valoare de peste o sută de milioane de lei
UVT și Primăria Timișoara au lansat sondajele pentru noua ediție a „Barometrului Calitatea Vieții în Timișoara”
Ce posibilități de angajare oferă o diplomă de absolvent din domeniul universitar. Datele, prezentate publicului
Studenții timișoreni se specializează pe cel mai performant echipament de restaurare din România
Universitatea de Vest Timișoara și Universitatea din Torino vor emite diplome duble de absolvire a studiilor integrate
Atlasul Geografic General Tactil va fi lansat oficial la Gaudeamus București/FOTO
Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor din cadrul UVT, în topul instituțiilor academice
Universitatea de Vest a premiat cei mai merituoși membri ai comunității academice în cadrul galei anuale/FOTO
Universitatea de Vest a susținut un curs despre diplomație la București
Se caută proiectant și constructor pentru viitorul sediu al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Dumitru Ciumăgeanu
Aquatim colaborează cu Liceul Tehnologic de Vest Timișoara pentru formarea de viitori electricieni și instalatori
Sediul Facultății de Arte si Design și al Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara va fi extins prin Programul Regional Vest 2021-2027
Știri de ultima oră
Academia de Advocacy cere partidelor pro-europene responsabilitate politică și stabilitate guvernamentală
19 decembrie 2024
de Alex Maniu
În contextul crizei politice actuale, Academia de Advocacy face un apel ferm către partidele politice pro-europene să constituie o coaliție stabilă și să formeze un guvern cu o majoritate parlamentară solidă. Potrivit Academiei de Advocacy, există trei mari priorităţi pentru ţara nostră în acest moment. “Este imperativ ca liderii politici să prioritizeze dialogul, să depășească...
Citeşte tot articolul
Pe fațadele a 19 școli din oraș e proiectat semnul victoriei, simbol al Revoluției
19 decembrie 2024
de Marcel Hoster
Pe lângă Portalul Libertății, la 19 școli din oraș Primăria Timișoara a montat instalații luminoase care reprezintă semnul victoriei, deja consacrat ca identitate vizuală pentru Revoluție. De asemenea, continuă acțiunile speciale dedicate Revoluției, cu Gala Libertății în prim plan. Mâine, 20.12.2024, la 35 de ani de când Timișoara devenea primul oraș liber de comunism, Primăria...
Citeşte tot articolul
Universitatea de Vest primește fostul Liceu Leonida din Timișoara pentru a găzdui acolo Facultatea de Educație Fizică și Sport și un campus de cercetare
19 decembrie 2024
de Marcel Hoster
O discuție mai veche legată de spațiile educaționale din Timișoara și-a găsit rezolvare. În ședința de miercuri a Guvernului României, a fost aprobată trecerea din domeniul public al Municipiului Timișoara, în domeniul public al Statului și trecerea în administrarea Ministerului Educației, pentru Universitatea de Vest Timişoara în vederea mutării acolo a activității Facultatății de Educație...
Citeşte tot articolul
Expoziția “Luminile lui Caravaggio” a atras un număr record de elevi și studenți vizitatori într-o singură zi
19 decembrie 2024
de Marcel Hoster
Expoziția „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi” se dovedește un succes de casă. Organizată de Muzeul Național de Artă Timișoara, a reușit să aducă, miercuri, 18 decembrie, o premieră pentru MNArT. 735 de elevi din toate colțurile țării, alături de studenți ai Facultății de Arte și Design din...
Citeşte tot articolul
UPT continuă să inoveze şi a inaugurat un laborator modern de luminotehnică
19 decembrie 2024
de Daniel Neacșu
Încă un pas înainte pe calea modernizării şi a inovaţiei. Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) marchează un pas important în dezvoltarea infrastructurii educaționale prin inaugurarea unui laborator de luminotehnică de ultimă generație. Realizat în parteneriat cu Power Electric SRL, investiția de 30.000 de euro oferă studenților acces la tehnologii avansate și un mediu de învățare modern,...
Citeşte tot articolul
“Impozitele si taxele mai mari reprezintă doar iluzia unor încasări mai mari”. Interviu cu Alfred Simonis, preşedintele PSD Timiş
19 decembrie 2024
de Ino Ardelean
Astăzi, în plenul Consiliului Local va intra din nou în dezbatere proiectul privind stabilirea impozitelor pentru anul viitor. Proiectul trebuia votat în urmă cu o săptămână, dar a fost retras, în ultima clipă de primarul Dominic Fritz. Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, totodată preşedinte al CJ Timiş, afirmă că majorarea impozitelor nu reprezintă garanţia unor...
Citeşte tot articolul
Ligia Ardelean, country manager Atos: „România are potențial să devină un hub regional pentru soluții IT sustenabile”
19 decembrie 2024
de Advertorial
Cum va schimba Inteligența Artificială business-urile și societățile în care trăim, avantajele României, la nivel global, în domeniul tehnologiei, ce urmează în 2025 în privința securității cibernetice, lecțiile învățate după perioada pandemiei sunt câteva dintre temele analizate de Ligia Ardelean, country manager al Atos România, la finalul unui an provocator pentru industria IT. Care au...
Citeşte tot articolul
Primarul Fritz vrea acțiunile deținute de Fondul Proprietatea la Aeroportul Internațional Timișoara
19 decembrie 2024
de Marcel Hoster
Municipiul Timișoara își propune să negocieze achiziționarea acțiunilor private ale Aeroportului „Traian Vuia”, respectiv pachetul de 20% deținut de Fondul Proprietatea. Inițiativa va fi propusă la vot Consiliului Local, în viitoarea ședință. În prezent, structura acționariatului aeroportului include Statul Român, prin Ministerul Transporturilor (80%), și Fondul Proprietatea (20%). Preluarea acțiunilor va permite Municipiului Timișoara să...
Citeşte tot articolul
Lovitură de teatru! PSD se retrage de la masa discuţiilor privind noua guvernare. Va vota însă un guvern de dreapta
19 decembrie 2024
de Alex Nestor
Marcel Ciolacu a anunțat joi că PSD se retrage “cu demnitate” din coaliție, dar va vota însă un guvern de dreapta. El a spus că nu se poate construi nimic durabil cu “parteneri care sunt incapabili să depășească propriile orgolii”. Mesajul integral al Lui Marcel Ciolacu: Ca să fie clar! Atât eu, cât și partidul...
Citeşte tot articolul
Județul Timiș este peste nivelul național la serviciile de alimentare cu apă și cu canalizare
19 decembrie 2024
de Marcel Hoster
Fondurile europene, mai ales cele accesate de Aquatim, au ajutat enorm la implementarea de proiecte de alimentare cu apă și instalarea serviciilor de canalizare în Timiș. Județul este peste media națională la aceste capitole, spune Ilie Vlaicu, directorul Aquatim. La alimentarea cu apă situația este mai bună decât cea pentru canalizare. ”Gradul de acces la...
Citeşte tot articolul
Comentarii prin facebook