Se va putea parca noaptea pe doua strazi importante din Timisoara, unde acum nu se poate

Timișorenii care locuiesc în Circumvalațiunii și în Girocului își vor putea lăsa mașinile peste noapte pe arterele principale. Mai exact, pe str. Gh. Lazăr și pe Calea Martilor, pe porțiunea dintre Prezan și spre Giroc. Cine nu se trezește însă dis-de-dimineață, ca să-și mute mașina, va plăti.

La întâlnirea avută, zilele trecute, cu tinerii din Timișoara, unul dintre ei a propus ca șoferilor să li se permită parcarea, peste noapte, pe strada Gheorghe Lazăr. Asta, și în contextul în care locurile de parcare dintre blocuri sunt extrem de puține. Primarul Nicolae Robu anunță acum că este de acord cu această idee și chiar o extinde și în altă parte a orașului. „Știți bine că am interzis staționarea pe Gh. Lazăr și Calea Martirilor, de la str. Mareșan Prezan la Giroc, astfel încât să se poată circula pe patru benzi. De la ora 20 nu mai este un trafic atât de intens încât să fie nevoie de cele 4 benzi, astfel că se va institui permisivitatea de parcare pe ambele artere, între orele 20 și 7 (…) Vreau să atrag atenția: din partea noastră este toată deschiderea, înțelegem că nu au locuri de parcare între blocuri, dar îi rugăm pe șoferi să înțeleagă că nu putem pedepsi alți cetățeni ținându-i blocați în trafic. Vom fi necruțători. Nu vrem să dăm anenzi, dar trebuie să asigurăm condiții civilizate în oraș”, a declarat edilul. Se va decide în comisia de circulație momentul în care vor intra în vigoare aceste măsuri, urmând să fie montate și indicatoarele. Cine nu se trezește însă să-și mute mașina înainte de ora 7 va plăti. „Se ridică mașinile, s-a terminat cu avertismentele. Se vor trezi cu mașinile ridicate si vor suporta consecințele”, a mai spus Robu. Edilul afirmă că măsura ar putea fi extinsă înspre Mehala. „Pe str. Gh. Lazăr de la intersecția cu Circumvalațiunii până unde se termină. O să analizeze comisia și mai departe, și pe Cloșca, dar deocamdată este limpede că aici, în zona de blocuri, pe Gh. Lazăr, de la Circumvalațiunii până la Cetății 100% se va face așa, dar se analizează dacă putem face lucrul acesta și mai departe”, a conchis primarul Timișoarei. Șoferii cărora li se ridică mașinile trebuie să achite 500 de lei către SDM, dacă vor să le recupereze.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Emoţii mari pentru o familie din Lovrin, care de sărbători putea rămâne fără casă din cauza unui incendiu

Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…

3 ore ago

Oprit în trafic înainte de a produce nenorociri! Beat „mort” şi fără permis, cu tupeu la volan

„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…

4 ore ago

Culmea prostiei? Să furi o maşină, să nu ai permis şi să mai faci şi accident

Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…

5 ore ago

CCIA Timiș lansează două cursuri gatuite de profesionalizare a angajaților

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…

5 ore ago

Lista proiectelor de pe lista suplimentarelor e prea stufoasă. O consilieră locală de la AUR vrea limitarea acestei proceduri

Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…

5 ore ago

Vremea rece a scos la lucru utilajele de deszăpezire pe drumurile naționale și autostrăzile din vestul României/VIDEO

În cursul nopții, pe drumurile naționale și autostrăzile din zona de vest s-a acționat și…

6 ore ago