Categories: Politicieni

Tu stii ce face parlamentarul tau? (X) Marilen Pirtea (PNL), intre educatie si canepa romaneasca

Timișul are exact 14 reprezentanți în Parlamentul României, fără cei de la minorități. Tu știi exact ce au făcut, într-un an de când și-au preluat mandatele, cei pe care i-ai trimis să-ți facă viața mai bună? deBanat.ro îți prezintă, pe rând, activitatea aleșilor tăi. Marilen Pirtea, deputat PNL, este la primul mandat.

Rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea, este la primul mandat de parlamentar, fiind unul dintre cei trei deputați liberali de Timiș. El este secretarul Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci și face parte și din Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării. Din aprilie 2017 face parte din Delegaţia Parlamentului României la Iniţiativa Central-Europeană. Pirtea este membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Regatul Belgiei și Republica Federală Germania.

Activitate parlamentară
Luari de cuvânt – 10 (în 9 ședințe)
Declarații politice – 5
Propuneri legislative inițiate – 23
Întrebări și interpelări – 12
Moțiuni – 5

Deputatul PNL de Timiș este co-autor în cazul a 23 de proiecte de lege. Temele acestora sunt, printre altele, modificarea şi completarea Codului fiscal, Statutul funcţionarilor publici, măsuri de cotizare retroactivă în sistemul public de pensii, combaterea ambroziei, apărarea împotriva incendiilor, reforma în domeniul sănătăţii, normele privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici, regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice, achiziţiile publice, sistemul unitar de pensii publice sau salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Strict legat de județul care l-a trimis în parlament, Pirtea a avut interpelări referitoare la viitorului Muzeu Naţional al Revoluţiei din 1989 la Timişoara, proiectul de realizare a Sălii Polivalente, navigaţia pe Canalul Bega, activitatea Inspectoratului de Stat în Construcţii, în urma furtunii din luna septembrie 2017 și Centura de Sud a Timișoarei. Deputatul a mai fost interesat și de plata drepturilor salariale câştigate în instanţă de personalul din învăţământ, gradul de absorbție al fondurilor europene, recunoaşterea diplomei de doctor şi a titlului de doctor în ştiinţe sau într-un domeniu profesionist, obţinute în străinătate, sau legislaţia culturilor gospodăreşti de cânepă românească.

Declarație de avere

Marilen Pirtea are un teren intravilan în Timișoara și unul extravilan de 10.000 mp, la Giarmata, două apartamente și o casă în Timișoara și un BMX X1 cumpărat în 2013. Are în două conturi curente 219.136 lei, dar și un depozit de 41.158 lei. Marilen Pirtea a împrumutat PNL Timiș cu 67.500 lei, din care primise deja jumătate până la data depunerii declarației de avere. De asemenea, el a împrumutat trei persoane fizice cu suma totală de 150.000 de euro. Deputatul are și un credit scadent în 2027, în valoare de 21.267 euro. La capitolul venituri, Pirtea a trecut, de la Universitatea de Vest, salariu, bani din proiecte de cercetare și plata cu ora – 149.517 lei, la care se adaugă 6.477 lei – venituri plata cu ora MENCS – UEFISCDI, 4.171 lei – venituri restante Legea 85 și 2.161 lei – indemnizația Camera Deputaților, dar și chirii de 5.306 lei. Soția sa a contribuit la bugetul familiei cu 180.653 lei, salariul de la ADR Vest.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

4 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

8 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

11 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

11 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

13 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

13 ore ago