Categories: Politicieni

Alesii PMP din Timis trebuie sa ceara voie de la Samartinean ca sa mearga la plenuri si dezbateri!

Dacă ești consilier local sau vicepreședinte de consiliu județean și trebuie să mergi la plen, ceri sau nu voie de la partid? Dacă partidul este PMP și tu, ca ales local, ești din Timiș, e obligatoriu să faci asta. Altfel, vei fi sancționat!

Partidul Mișcarea Populară, filiala Timiș, încurcă rău de tot borcanele. Sau, mai exact, activitatea politică și cea administrativă. Deputatul Cornel Sămărtinean, președintele PMP Timiș, a decis că niciunul dintre colegii săi nu are voie să participe la vreo manifestare sau întâlnire administrativă, dacă nu primește anterior acceptul său. Iată integral textul unei decizii semnate de Sămărtinean la finele lunii ianuarie (am păstrat ortografia și punctuația autorului – n.r.):

  • Începând cu data prezentei decizii, orice participare, a oricărui membru cu funcție sau fără din cadrul PMP – Organizația Timiș, la manifestări, întâlniri politice și / sau administrative în numele Organizației Timiș, fără a avea acordul conducerii, sunt interzise.
  • Participarea la orice manifestare, întâlnire politică și / sau administrativă în numele PMP Timiș, vor fi anunțate, coordonate, supravegheate și organizate de către conducerea PMP Timiș.
  • Toți cei care nu vor respecta prezenta decizie, vor suporta sancțiunile conform statutului PMP.


Lăsând la o parte dezacordurile gramaticale evidente și punctuația pentru care n-ai trece dictarea în clasa a treia, textul este hilar. Să luăm cazurile unor consilieri locali sau județeni: aceștia nu pot merge la un plen de consiliu sau la o dezbatere publică, dacă nu le dă voie onor președintele de partid. Altfel, nu pot reprezenta partidul pe listele căruia au fost aleși! Iată și jurământul pe care un ales local îl depune la învestire: „Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor comunei (orașului, județului)”. Curios, nimic despre „slujul” în fața șefului de partid. PMP Timiș are 63 de mandate de consilieri în 42 de localități, plus doi consilieri județeni, Roxana Iliescu și Dorin Cândea. Iliescu, care în prezent nu mai are nicio funcție în filială, este chiar vicepreședinte al CJ Timiș. Iată și o întrebare simplă: în cazul în care președintele CJ, PSD-istul Călin Dobra, o deleagă pe Roxana Iliescu să reprezinte instituția, iar partidul nu-i dă voie, ce se întâmplă?

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

35 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago