Categories: Timp liber

Hai cu clasa la film! Copiii din Timisoara sunt asteptati la documentare in experienta IMAX

Documentarele pentru copii pot fi proiectate pe cele mai mari ecrane din țară. Elevii și profesorii pot din Timișoara pot avea parte de o experiență inedită, distractivă și educativă în același timp. Sălile T IMAX de la Shopping City îi așteaptă.

Aici puteți urmări documentare educative despre spaţiul cosmic, despre mări, oceane, păsări sau animale pe cale de dispariţie, având parte de călătorii pline de emoţie, imagini spectaculoase şi informaţii inedite. Astfel de documentare pot fi proiectate la cerere, pentru grupuri de minimum 50 persoane, în sălile T IMAX de la Shopping City Timişoara. Profesorii pot beneficia şi de materiale promoţionale cu idei de activităţi pentru copii, informaţii despre spaţiu, mediu şi alte detalii specifice fiecărui documentar. Elevii, dar și copiii de grădiniță vor putea să exploreze noi lumi, devenind parte din ele. Pot face acest lucru doar prin tehnologia IMAX, unde pe ecrane uriaşe vor vedea imagini clare precum cristalul, cu sunet surround și arhitectură specială a sălii de cinema. Mai multe detalii pot fi găsite aici.

Iată ce puteți vedea în sălile IMAX:


Staţia Spaţială. O poveste a provocărilor şi a triumfurilor, o excursie unică şi o experienţă inedită de învăţare. Documentarul prezintă povestea Staţiei Spaţiale Internaţionale, un laborator în spaţiu construit pentru studierea efectelor de lungă durată ale expunerii la gravitaţie zero şi primul pas necesar astronauţilor pentru a se aventura spre Marte şi alte planete.

Insula Lemurilor: Madagascar. Copiii vor fi încântaţi să pornească într-o călătorie spectaculoasă în lumea îndepărtată şi minunată a Madagascarului, aflând povestea incredibilă a celor mai mari exploratori ai naturii – lemurii, acum pe cale de dispariţie. Documentarul prezintă eforturile oamenilor de ştiinţă pentru a ajuta aceste creaturi simpatice să supravieţuiască în lumea modernă.

Născuţi pentru a fi liberi. Un documentar despre iubire, dăruire şi legătura remarcabilă dintre oameni şi animale, o adevărată aventură în pădurile tropicale luxuriante din Borneo care prezintă povestea urangutanilor şi a elefanţilor orfani, dar şi a oamenilor extraordinari care, prin faptul că îi cresc, contribuie la salvarea acestor specii pe cale de dispariţie.

Galapagos. Cei mici pot porni pe urmele lui Charles Darwin în călătoria sa istorică din Insulele Galapagos, unde vor afla mai multe despre diversitatea biologică şi istoria geologică a locului, despre broaştele ţestoase uriaşe, iguanele marine, cel mai mare rechin din lume, dar şi despre peste 70 de specii de păsări.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

3 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

3 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

3 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

3 ore ago

Liga 3. Ghiroda, campioana seriei a 7-a, Poli a pierdut din nou cu Bihorul

Liga a 3-a a ajuns la penultima etapă, una care a mai rezolvat din necunoscutele…

4 ore ago

Sejur de şapte zile în insula Zakynthos, cu As Tour Timişoara

Agenţia As Tour Timişoara vă propune, în perioada 16-23 iunie, o vacanţă de vis, în…

8 ore ago