Deși în Timișoara a avut loc, acum 40 de ani, primul transplant renal, în 2006 această procedură a fost stopată din cauza nerespectării normelor impuse de Uniunea Europeană. Luni a semnat fost contractul de execuție pentru renovarea secției de Urologie de la Spitalul Județean Timișoara. La finalizarea lucrărilor va putea fi reluat și transplantul renal.
Banii pentru modernizare, aproximativ 1,2 milioane de lei, vin de la Consiliul Județean Timiș, iar constructorul spune că va da startul lucrării, cel mai probabil, într-o lună. O dată cu renovarea și modernizarea completă a secției de Urologie vor fi îndeplinite condițiile și pentru reluarea transplantului renal. „Începem chiar acum demersurile pentru obținerea acreditării. Partea de infrastructură este realizată cu bani de la Consiliul Județean Timiș, la standarde europene, iar la partea de resurse umane se vor realiza toate demersurile pentru acreditarea din punct de vedere medical a secției pentru transplantul renal. Ultimul transplant a fost realizat în 2006, întrerupt pentru că nu au mai fost respectate condițiile, după intrarea în UE. Se modernizează toată secția, tot va fi nou, și se amenajează câteva încăperi care îndeplinesc cerințele unui salon de transplant”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.
Secției de de Urologie de la Spitalul Județean Timișoara, cea mai mare din din vestul țării, i se adresează peste 3.000 de pacienți în fiecare an. Aici sunt trimise cazurile complexe, care în altă parte nu se pot rezolva. Lucrările de modernizare vor fi făcute de un grup de firme de construcții din nordul țării. Constructorul are termen de finalizare a lucrărilor de 24 de luni, dar spune că va putea termina și la finalul anului 2018. „Este unul dintre cele mai importante proiecte pe care-l desfășoară spitalul județean, cu fonduri din bugetul Consiliului Județean Timiș. Discutăm de un proiect cu o valoare de aproximativ 5,2 milioane de lei, cu tot cu TVA, un proiect foarte important”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș. În Timiș, aproximativ 120 de pacienți așteaptă un rinichi, iar 400 fac dializă. Centre de transplant mai există la București și la Cluj.
Universitatea de Vest Timișoara a organizat, la București, în perioada 11-13 noiembrie, a treia ediție a…
Români vor merge duminică la vot pentru a-și exprima opțiunea pentru președintele României, fiind programat…
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…
În Policlinicile Regina Maria pacienții au acces la consultații și analize gratuite, decontate prin Casa…
SCM Politehnica Timișoara joacă în avans, în Liga Națională de handbal, etapa a XI-a, cu…
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 19.11.2024, unde se vor executa reparaţii…