Categories: Ziaristu' de terasă

L-a platit PSD pe Nicolae Robu ca sa ajunga presedintele PNL Timis?

Joi seara, într-o ședință a conducerii PNL Timiș, Nicolae Robu a revenit cu vechiul său scenariu că presa care nu scrie frumos despre el și mărețele sale realizări e plătită de PSD. El chiar le-a atras atenția primarilor cu care se află în conflict că dau prea multe declarații în această presă „plătită”. Adică pe logica „dai în mine, dai în fabrici și uzine”, oricine îl critică pe Robu critică nu doar PNL, ci întreaga Opoziție, fiind plătit de PSD în acest sens. Robu, în propriul său film, chiar se crede chintesența liberalismului românesc de la Brătieni încoace și, probabil, farul călăuzitor al Opoziției. Asta deși n-a avut niciodată, de exemplu, o declarație împotriva lui Liviu Dragnea. Au fost însă mai multe în care l-a lăudat pe liderul PSD-ist. Ba i-a mai criticat și pe liberalii care prea mult se iau de PSD. Iar caz particular, lui Robu i-ar mai trebui o viață ca să facă atâtea remarci negative la adresa PSD, câte a făcut deBanat într-o singură lună. Dar omul izolat în coconul său chiar se crede adversarul PSD.

La modul foarte serios, prin tot ceea ce face, și ca administrator, și ca politician, Robu n-a fost, nu este și nu va fi niciodată liberal. Să ne amintim doar că a venit în partid adus de scârboasa slugă a PSD Călin Popescu Tăriceanu, iar acum cei mai apropiați oameni sunt „marii liberali” Ionuț Nasleu și Alin Popoviciu. Dacă ar fi să aibă o doctrină, câteva principii politice, pe Robu l-aș încadra într-un curent socialisto-pășunist-burlesc. O orientare al cărui vârf de lance în România este, de exemplu, ministrul Agriculturii, Petre Daea. Exact acolo se află Robu prin tot ceea ce spune, gândește și face.

Și încă ceva și poate Robu ne lămurește și cu asta. În media națională, Robu are cea mai mare expunere, fiind totodată lăudat, la televiziunea infractorului Sebastian Ghiță, televiziune aflată cu arme și bagaje în slujba PSD. Este exact televiziunea despre care președintele Iohannis a spus că „niște penali au făcut o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA”. În schimb, același Robu este criticat la Digi 24, Realitatea TV și chiar Pro TV, televiziuni de care PSD-iștii se plâng că sunt împotriva lor. Cum explică acest lucru? Să fie și aceste posturi adversare PSD plătite… de PSD ca să dea în „marele OM”? Iar cei de la RTV își fac doar datoria, lăudându-l, nu-i așa? Datoria de slugi ale PSD, exact.

La modul foarte serios, trebuie spus că la alegerile de anul trecut din PNL Timiș, PSD-iștii au dorit ca Robu să-l învingă pe Alin Nica. Din mai multe motive. Pe Robu îl știau deja și îi cunoșteau limitele, toate acțiunile sale fiind previzibile. În schimb, Alin Nica ar fi readus în fruntea PNL Timiș o echipă de liberali, nu o haită de mercenari cum are Robu în jurul său. Plus că, avându-l Robu în frunte, PNL a pierdut până acum absolut toate alegerile. Da, el va spune că a câștigat primăria. Dar și PSD-iștii știu că încă n-a venit vremea ca un social-democrat să ajungă primar al Timișoarei, miza lor fiind să obțină cât mai multe mandate de consilieri locali. În timpul lui Robu exact acest lucru s-a întâmplat. Ca atare, pe logica lui Robu, dacă PSD l-a vrut lider la PNL Timiș, l-au și plătit în acest sens și i-au subvenționat campania internă? Ori au plătit la bucată votanți ai lui Robu? Mă întreb, că prea multe s-au strâns în privința complicităților lui Robu cu PSD într-o țară în care „hoțul strigă hoții”.

Iar investiția PSD în Robu (dacă a existat) a fost extrem de rentabilă, el făcând eforturi aproape supraomenești pentru a distruge PNL Timiș, altădată una dintre cele mai puternice organizații liberale din țară, astăzi la nivelul Vasluiului, Ialomiței sau Oltului. Nu spun Botoșani sau Gorj, fiindcă acolo PNL stă mult mai bine decât în Timiș. Și asta în condițiile în care în Timiș există cel mai puternic bazin liberal din țară. Adică chiar trebuie să faci eforturi disperate ca să duci PNL atât de jos, cum doar Robu a „reușit”.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago