Primarul Robu canta pentru hateri: Traiesc in alta lume decat voi / VIDEO

Dacă e sfârșit de săptămână, e Nicolae Robu la chitară! După o piesă pe versuri de Alexandru Vlahuță, prezentată acum 7 zile, primarul Timișoarei cântă din nou, de această dată pentru „hateri”. Pe versuri de Nicolae Labiș, ușor adaptate.

Eusebiu Camilar, PB Shelley, Mihai Eminescu, Alexandru Vlahuță. Acum, e Nicolae Labiș. Sunt autorii ale căror versuri i-au atras atenția primarului- muzician al Timișoarei. Nicolae Robu pare să-și fi făcut un obicei ca, la final de săptămână, să le arate prietenilor săi virtuali ce alte preocupări are, în puținul timp în care nu se ocupă de binele orașului. După ce, mai spre începutul anului, s-a lăsat fotografiat în echipament de sport, pe banda de alergare, este a doua săptămână în care Robu cântă la chitară pentru fanii. Dacă acum o săptămână a ales versuri despre muncă, semnate Alexandru Vlahuță, de această dată, edilul s-a aplecat asupra unui poem semnate Nicolae Labiș, intitulată „Sunt spiritul adâncurilor”.

Robu are, desigur, și un mesaj. „În ultima vreme, mai precis, de vreo două-trei săptămâni, asist la o nouă campanie extrem de virulentă la adresa mea. Aceiași hater-i dintotdeauna, unii plătiți de grupurile de interese care nu-și pot face jocurile cu un om cinstit și corect ca mine, alții adversari politici, alții frustrați din diverse motive, etc., etc., au fost și încă sunt mobilizați la maxim! Cineva spunea: «Dacă te oprești să dai cu pietre în fiecare câine care latră la tine, n-ajungi niciodată la destinație!». Eu nu mă opresc și nu m-am oprit niciodată! Și, astfel, am ajuns la multe, multe «destinații», pe care, de-a lungul timpului, mi le-am fixat. Nu m-am oprit, însă, din mers, «am mai dat», recunosc, ba cu o vorbă, ba cu o… melodie etc.! Ei bine, dau, acum, din nou”, a notat acesta.

În caz că aveați nelămuriri, linia melodică îi aparține lui Nicolae Robu, care a și adaptat un pic versurile poetului. Labiș scria, în 1956, când s-a stins la numai 21 de ani ,inspirat, probabil, de Rimbaud: „Sunt spiritul adâncurilor,/ Trăiesc în altă lume decât voi,/ În lumea alcoolurilor tari,/ Acolo unde numai frunzele/ Amăgitoarei neputinţi sunt veştede./ Din când în când/ Mă urc în lumea voastră/ În nopţi grozav de linştite şi senine/ Şi-atunci aprind mari focuri/ Şi zămislesc comori“. În 2018, primarul Timișoarei cântă: „Eu sunt spiritul adâncurilor, /Trăiesc în altă lume decât voi, / În lumea visurilor mari /Acolo unde nu sunt frunze veștede /Din când în când mă urc în lumea voastră / În nopţi grozav de liniştite şi senine, / Şi-atunci aprind mari flăcări /Şi zămislesc comori”.

DEDICAȚIE HATER-ILOR MEI!

În ultima vreme, mai precis, de vreo două-trei săptămâni, asist la o nouă campanie extrem de virulentă la adresa mea. Aceiași hater-i dintotdeauna, unii plătiți de grupurile de interese care nu-și pot face jocurile cu un om cinstit și corect ca mine, alții adversari politici, alții frustrați din diverse motive, etc., etc., au fost și încă sunt mobilizați la maxim! Cineva spunea: “Dacă te oprești să dai cu pietre în fiecare câine care latră la tine, n-ajungi niciodată la destinație!”. Eu nu mă opresc și nu m-am oprit niciodată! Și, astfel, am ajuns la multe, multe “destinații”, pe care, de-a lungul timpului, mi le-am fixat. Nu m-am oprit, însă, din mers, “am mai dat”, recunosc, ba cu o vorbă, ba cu o… melodie etc.! Ei bine, dau, acum, din nou! De data asta, cu o altă compoziție proprie a mea, intitulată “Spiritul adâncurilor”, pe excepționalele versuri de Nicolae Labiș.

Dacă vă place, dați Like.
Dacă vă place, postați textul “Dislike!”
În ambele cazuri, dați Share.

Posted by Nicolae Robu on Friday, February 23, 2018

Share
Published by
Feisbukistul de serviciu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

5 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

5 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

11 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

11 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

12 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago