Robu: E irational sa facem sala polivalenta in Giroc. Ar trebui sa intervina procurorii

Compania Naționala de Investiții face sală polivalentă în Giroc? Nu-i nimic, face primăria una în Timișoara! Primarul Nicolae Robu spune însă că poate n-ar fi rău ca niște procurori să vadă ce fel de interese se ascund în spatele terenului de la Giroc. Pe de altă parte, el e dispus să dea teren în Timișoara către CJ Timiș, doar ca sala să nu fie în afara orașului.

Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, a anunțat că sala polivalentă de 16.000 de locuri despre care se vorbește de atâta vreme va fi făcută pe terenul de la Giroc. El nu a putut însă avansa o dată certă la care va există măcar o confirmare în scris din partea CNI, legată de amplasamentul sălii. Oricum, lucrările efective nu ar avea cum să înceapă mai devreme de a doua parte a anului 2019. Primarul Nicolae Robu nu crede însă că lucrurile stau chiar așa. „N-o să se facă așa, mă miră, cu domnul Dobra ne-am înțeles să mergem împreună pe teren, să vedem și să stabilim împreună în mod rațional. Ce-o să facă? S-o facă ei acolo și o s-o facem noi în Timișoara. N-o să las Timișoara fără, eu nu mă joc cu vorbele. Am avut și anul trecut poziție în buget, vom avea și anul acesta, eu nu admit să fim iraționali”, a declarat edilul. Robu insistă pe ideea că există interese ascunse, care ar fi de competența organelor de anchetă. „Încă o dată, domnilor procurori, fiți pe fază, să vedem ce interese or fi, de nu se vrea să se facă sală polivalentă, ci se vrea în Giroc? Hai să vedem, când în Timișoara sunt atâtea locații. A spus cineva de ce nu sunt bune? În Timișoara nu trebuie să fie în Timișoara, trebuie să fie în Giroc. Oare de ce? Oare nu sunt intererese necurate acolo? Eu sunt convins că se află pe apelul meu”, a mai spus acesta.

Construirea sălii polivalente în Giroc ar duce la un adevărat haos în oraș, susține Robu. Edilul are și o altă soluție. „E total irațional, cine va da socoteală pentru toate cheltuielile suplimentare? Pentru rețelele de utilități, pentru căi de acces, cine? Vor face praf orașul, că nu ai decât Calea Martirilor, toate străzile înainte și după evenimente în Timișoara vor fi blocate de miile de mașini care vor duce oamenii la evenimente. Trebuie să avem mintea tulbure, numa așa, din încrâncenare? Le dau terenul primăriei la CJ, să-și facă ei glorie că se construiește prin consiliul județean. Poftim, nicio problemă. Am încredere că pot să conving consilierii locali PNL și UDMR să voteze, cei de la PSD evident că ar vota, să dăm teren la CJ pentru a se construi Polivalenta în Timișoara, prin CJ. Dacă e PSD la putere, poftim, s-o facă prin CJ, dar trebuie să fie în Timișoara. E inadmisibil să nu fie în Timișoara, eu lupt pentru Timișoara. Nu mă poate nimeni suspecta de niciun alt interes, decât interesul orașului meu”, a conchis acesta. Sala Polivalentă ar fi o investiție de 50 de milioane de euro. Primăria Timișoara a propus inițial un teren în zona stadionului „Dan Păltinișanu”, care însă nu era liber de sarcini, iar ulterior, un alt teren pe Calea Torontalului.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

România are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

57 de minute ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

2 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

7 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

7 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

15 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

18 ore ago