Câteva luni: atât ar mai putea juca ACS Poli pe Stadionul „Dan Păltinișanu”. CJ Timiș, proprietarul arenei, este foarte aproape s-o închidă definitiv. Călin Dobra spune că nimeni nu-și poate asuma responsabilitatea pentru producerea unor eventuale incidente cauzate de starea proastă a stadionului. Peluza Sud este deja interzisă publicului.
În decembrie 2017, consilierii județeni au votat un proiect referitor la începerea procedurilor privind dezvoltarea unui complex sportiv, pe actualul amplasament de la „Dan Păltinișanu”, cu reabilitarea stadionului vechi sau demolarea lui și construirea unuia nou, pe structură metalică și acoperit. Proiectul a fost aprobat, deși liberalii au votat împotrivă. Conform proiectului de hotărâre, este vorba de un studiu de oportunitate, nu unul care să decidă demolarea stadionului, ci să le ofere o perspectivă asupra situației actuale a arenei „Dan Păltinișanu”. La vremea respectivă, liberalii au oferit ca alternativă darea în administrare a stadionului către Primăria Timișoara, care s-ar fi angajat să facă investiții masive. Între timp, din cauza stării avansate de degradare, Peluza Sud a fost închisă, pentru că administratorii stadionului au decis să nu-și asume niciun risc legat de siguranță.
La Tribuna Oficială, precum şi la Tribuna 2, pentru evaluarea consecinţelor care ar putea urma din cauza fisurii verticale observate pe faţadă şi a crăpăturilor din asfaltul de coronament, se impune să se urmărească în timp comportarea de ansamblu a rambleului, gradenelor şi a construcţiilor prin masurători topometrice periodice, în vederea elaborării proiectelor de consolidare (…) Gradenele tribunelor din incinta stadionului prezintă cele mai multe degradări, din cauza clasei de beton necorespunzătoare şi a vechimii stadionului, degradările fiind cele mai pronunţate în zona de Sud a stadionului (…) Gradenele trebuie refăcute complet în acele zone, deoarece au suferit degradări iremediabile. Toate scările de acces trebuie refăcute, având în vedere că s-au tasat diferenţiat şi sunt foarte degradate, punând în pericol siguranţa spectatorilor şi a personalului din incintă.
Raport de expertiză asupra Stadionului „Dan Păltinișanu”
Președintele CJ, Călin Dobra, are acum o veste și mai proastă: închiderea vechiului stadion este foarte aproape. „Situația este extrem de delicată. Stadionul «Dan Păltinișanu» este construit în anii 60 și nu se află într-o stare prea bună. Se degradează pe zi ce trece. Cred că în vara acestui an va trebui să luăm decizia nu tocmai plăcută de a închide activitatea pe stadion. Trebuie să ne asumăm acest lucru. Nu e o decizie ușoară, dar, până la urmă, răspunderea este în curtea CJ Timiș, care este proprietarul stadionului. Este vorba, mai presus de orice, de siguranța celor care participă la diverse evenimente și nu cred că e dispus să-și asume nimeni această responsabilitate”, explică Dobra. Ce se va întâmpla cu Poli? „Așa cum au făcut și alte echipe, clubul va trebui să găsească un alt stadion, care să fie omologat și să îndeplinească toate condițiile de siguranță. Repet, nu e o decizie ușoară, însă siguranța este cea mai importantă. Am transmis o adresă la Primăria Timișoara, dar nu am discutat decât tangențial pe această temă”, a mai spus șeful CJ.
Conform lui Dobra, nu se pune problema ca, până la vară, să se facă reparații la stadion. „Nu cred că se mai justifică investirea unor sume atât de mari în reparații. Ce trebuie noi să facem acum este să găsim cât mai rapid o sursă de finanțare pentru construirea unui nou stadion, pe amplasamentul celui actual”, ne-a mai precizat președintele CJ. Acesta admite că nu are, în prezent, nicio o variantă concretă de finanțare pentru ridicarea unei noi arene. Stadionul „Dan Păltinișanu” are o suprafață totală de 55.423 mp, din care 38.193 mp suprafață construită. Are în prezent o capacitate de 32.821 locuri pe scaune și o instalație de nocturnă de 1.456 lucși. În 1963, când a fost construit, avea o capacitate de 40.000 de locuri. Stadionul este în proprietatea Județului Timiș din anul 2002 și, până în 2008, a fost renovat de mai multe ori. De ce nu s-a făcut niciodată o reabilitare masivă, care să includă și consolidări, este altă discuție…
Comanzi, probezi, plătești doar ce păstrezi! O nouă tendință de shopping inteligent și confortabil pentru…
Palatul Administrativ din Timișoara a găzduit o întâlnire la care au participat liderii ADR Vest…
Jumătate dintre utilajele care vor lucra la forarea tunelurilor care vor fi realizate pe porțiunea…
În urma unei investiții a Administrației Bazinale de Apă Banat (ABA Banat), la Oravița au…
La foc automat. Ca în fiecare toamnă, prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj nu prea…
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…