Categories: Politicieni

Chiria pentru sediul PSD Timis din Iosefin, doar cu dezbatere publica! Primarul cere in premiera o astfel de procedura

Neapărat dezbatere publică! Asta a cerut, în premieră, primarul Nicolae Robu, pentru prelungirea contractului de închiriere încheiat cu PSD Timiș pentru sediul de pe Spl. Vladimirescu. Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi a plenului de marți tocmai pentru că nu fusese organizată dezbatere!

În septembrie 2013, un vot, venit din partea fostului PP-DD-ist Petrică Folică a blocat vânzarea către PSD a imobilului de peste 1.100 metri pătrați de pe Spl. Tudor Vladimirescu, evaluat, la vremea respectivă, la mai puțin de 100.000 de euro. După o reevaluare în care prețul a crescut de șapte ori, PSD a renunțat să mai cumpere clădirea și a rămas să plătească chirie. Aceasta este o valoare lunară de 1.463 lei. Contractul a expirat, iar prelungirea lui ar fi trebuit votată în plenul CL de marți. Proiectul a fost însă retras cu 2 ceasuri înainte de începerea ședinței. Întrebat de președintele de ședință Luminița Țundrea (PSD) de ce a dispărut propunerea, primarul Nicolae Robu a invocat necesitatea unei dezbateri publice. „Legea spune asta, prelungirea contractelor de închiriere a spațiilor se poate face cu aprobare în CL, după dezbatere publică. Este singurul motiv pentru care a fost retras proiectul de pe ordinea de zi”, a spus edilul.

După ce Gabriela Popovici (PSD) i-a spus că este singurul caz în care se cere dezbatere publică, deși tot prin HCL a fost prelungit contractul în cazul ALDE, de exemplu, Robu a insistat că, fiind vorba despre un contract referitor la un sediu de partid, o astfel de dezbatere. „Eu nu știu să se fi făcut așa ceva (prelungire în cazul ALDE – n.r.) Mi s-a semnalat că legea prevede expres că trebuie organizată dezbatere publică (…) Să mi se aducă legea și citim din lege. Eu nu procedez discreționar, respect regulile jocului (…) Poate fi prelungit cu acordul părților, după o dezbatere publică (…) Este o clauză limpede care spune cum se procedez. Poate o să constatăm că nu avem ce prelungi (…) Dacă am constatat că este expirat contractul, depuneți o cerere și o să vedem unde vă dăm spațiu”, a replicat primarul.

Odată adus în plen contractul, Luminița Țundrea a citit din acesta. „Chiria va putea fi modificată pe durata contractului, după o dezbatere publică. Este vorba despre modificarea chiriei, nu despre prelungirea contractului. Este o chestiune care nu obligă la dezbatere publică”, a spus președintele de ședință. După ce a studiat timp de câteva zeci de secunde contractul, Robu a tras repede o concluzie. „Vom organiza o dezbatere publică și, la viitorul plen, vom propune prelungirea contractului. Trebuie să analizăm chiria”, a declarat edilul. Mai trebuie spus că există o evaluare a actualului sediu al PSD, din punct de vedere imobiliar. Aceasta a fost făcută după încercarea eșuată de vânzare la un preț derizoriu. Imobilul de pe Splaiul Tudor Vladimirescu a fost evaluat la 720.000 de euro.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

O oră ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

2 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

7 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

8 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

8 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago