Prejudiciu de peste 18 milioane de lei la Politia Locala Timisoara, constatat de Camera de Conturi

Un audit al Camerei de Conturi Timiș efectuat la Primăria Timișoara și unități din subordine a descoperit un prejudiciu de 18,4 milioane de lei doar la Poliția Locală. Totalul prejudiciilor constatate a fost însă de 32,8 milioane de lei, împărțit între mai multe instituții din „curtea” PMT.

Auditul Camerei de Conturi Timiș la Unitatea Administrativ-Teritorială Timiș a avut loc în primăvara și vara anului trecut, în două etape: 19 mai – 31 iulie, , respectiv 7 iunie – 14 iulie. Prejudiciul total calculat de către angajații Camerei de Conturi a fost de 32.799.000 lei. Din această sumă, partea leului a revenit Poliției Locale, unde „gaura” stabilită a fost 18,3 milioane de lei, motivul principal fiind de natură salarială. „La nivelul Direcției Poliția Locală Timișoara au fost efectuate plăți pentru drepturi de natură salarială care eludează cadrul legal în vigoare prin includerea în salariul de bază, a unei valori medii a drepturilor bănești din fondurile constituite în temeiul OG nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală în condițiile în care salariații respectivi nu au atribuții și nu au contribuit la administrarea creanțelor fiscale”, se arată în sinteza auditului.

Un prejudiciu consistent a fost descoperit și în activitatea proprie a Primăriei Timișoara: 10,6 milioane de lei. Aici au fost descoperite mai multe cheltuieli ilegale, inclusiv în ceea ce privește celebrele cursuri de pregătire profesională, destinate funcționarilor publici. Prejudicii mari au fost descoperite și la Căminul pentru Persoane Vârstnice (1.953.000 lei), Serviciul pentru Protecția Persoanelor cu Handicap (549.000 lei), Serviciul pentru Protecția Copilului și Familiei (981.000 lei), Direcția de Asistență Socială Comunitară (262.000 lei). De remarcat că unele din aceste ultime instituții sunt în subordinea Rodicăi Cojan, cea pentru care primarul Nicolae Robu a făcut o direcție specială. Mai interesant este faptul că Rodica Cojan este soția lui Dorel Cojan, veșnicul șef interimar al Poliției Locale, „campioana” de necontestat a cheltuielilor ilegale potrivit raportul Camerei de Conturi Timiș.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

17 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

20 de ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

20 de ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

20 de ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

20 de ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

21 de ore ago