Vaporasele plutesc spre instanta. Primaria Timisoara a dat in judecata Guvernul Romaniei si doua ministere

Dacă nu vrea să piardă 6 milioane de euro, Primăria Timișoara trebuie, până la finele lunii iunie, să dea drumul transportului în comun cu vaporașele pe Bega. Nu e posibil încă, pentru că nu e rezolvată problema administrării canalului. Sătulă de promisiuni venite de la București, municipalitatea s-a adresat instanțelor de judecată.

Până la finele lunii iunie, Primăria Timișoara trebuie să dea drumul circulației vaporașelor pe Bega. În caz contrar, ar putea fi nevoită să dea înapoi șase milioane de euro. Cele 7 vaporașe care au costat, la rândul lor, aproximativ 2 milioane de euro, au fost cumpărate de Primăria Timișoara, drept contribuție la proiectul de amenajare a malurilor Canalului Bega. Ele nu pot circula ca parte a sistemului de transport în comun, pentru că nu există o autoritate navală care să gestioneze situația. „Aștept să se rezolve problema vaporașelor. Este ca și rezolvată pentru că se știe ce trebuie făcut, trebuie adăugate cinci cuvinte, cu prepoziții cu tot, în articolul 4 al Legii de organizare și funcționare a Ministerului Apelor și Pădurilor, lucru care nu s-a făcut. Trebuie făcut prin ordonanță de urgență în vacanța parlamentară, dar, căzând guvernul, nu s-a făcut, drept urmare nici astăzi nu este rezolvată problema. Tot așa putem spune, că este ca și rezolvată problema”, spunea edilul, la începutul lunii februarie 2018.

Nu s-a schimbat nimic de atunci și, la cum arată lucrurile, autoritățile guvernamentale nici nu par să se grăbească. Primarul Timișoarei spunea că mai lasă un răgaz până la 1 martie, urmând să se adreseze apoi Comisiei Europene. „Nu ne putem juca cu respectul față de timișoreni, este o lipsa crasă de respect față de timișoreni. Dacă va fi cazul, dar sper să nu fie, voi face și acel demers ultim, un memoriu către Comisia Europeană”, afirma acesta. 1 martie a trecut, memoriul către CE nu a fost făcut, dar… acum lucrurile s-au precipitat. Primăria Timișoara nu face apel doar la organismele europene, ci se adresează și instanțelor. „Am depus plângere pentru obligarea Ministerului Transporturilor, a Ministerului Apelor și Pădurilor și a Guvernului României să creeze structura Administrarea Căii Navigabile Canalul Bega. În paralel ne vom adresa Directoratului Programului Operațional Regional și Comisiei Europene”, a spus, pentru deBanat.ro, primarul Timișoarei. Dosarul a fost depus pe 8 martie la Curtea de Apel Timișoara și urmează să fie anunțat primul termen de judecată. Reclamanții sunt Municipiul Timișoara, primarul Municipiului Timișoara și Consiliul Local Timișoara.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

6 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

9 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

12 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

12 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

15 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

15 ore ago