Categories: Economic

Zburam direct de la Timisoara la Iasi. De patru ori pe saptamana / FOTO

Compania aeriană Tarom a introdus, din 25 martie, o nouă cursă de la Timișoara spre Iași. Va zbura de 4 ori pe săptămână, iar prețul pornește de la 20 de euro, pentru un drum dus.

Cursele de la Timișoara spre Cluj și Iași au dispărut la jumătatea lunii februarie, însă Tarom s-a mișcat rapid, astfel că, duminică, 25 martie, pe Aeroportul Internațional Timișoara a aterizat primul zbor venit din capitala Moldovei. Alături de cursa spre/dinspre Iași, cu o frecvență de 4 zboruri pe săptămână, din vară, compania va introduce și cursele spre/dinspre Cluj, cu o frecvență de 3 curse săptămânale. Momentul a fost marcat de prezența directorului general al Tarom, Werner Wolff, care este timișorean. „Am venit acasă. Sincer să vă spun, am încercat să zbor de la Timișoara la Iași, dar pe vremea respectiva nu exista zborul. Mă bucur că am posibilitatea sa-l inaugurez și că, în anul centenarului, Taromul va reveni iarăși ca și companie. Sper să fie compania care unește România”, a spus Wolff.

„În condițiile unei infrastructuri rutiere și feroviare deficitare deocamdata, solutia de transport aerian pe care o ofera Tarom este extraordinară. Am putea spune «autostrada Tarom», care leagă regiunile istorice Banat, Ardeal și Moldova. Eu am copilărit la aeroport. Am locuit lângă aeroportul civil, e un cartier pentru cadrele militare, tatăl meu fiind pilot. Când veneam la aeroport, sigur, infrastructura fiind alta, spuneam: mergem la Tarom. Veneam la aeroport pe acea vreme să bem Pepsi. Cei mai tineri nu știu ce însemna în anii de dinainte de ’89 să bei liniștit Pepsi la Tarom. Tarom-ul era aeroport (…) Tot în anii ’80, Aeroportul Timișoara, datorită infrastructurii realizate aici pâna în 1981, și datorită unei înțelepciuni la nivel înalt, era legat prin compania Tarom de New York, Chicago, Toronto, asta după ce, în 1981, s-a inaugurat primul zbor internațional de pe Aeroportul Timișoara, cu compania Tarom: Timișoara-Frankfurt. Au venit anii ’90, din păcate, cursele externe de pe Timișoara aproape au dispărut. Din ce discutăm în ultima vreme cu domnul director general de la Tarom sunt convins că, în curând, masurile pe care le-a gândit si le-a conceput vor produce efecte. Nu cred că va mai dura mult timp și vor începe din nou zboruri internaționale cu Tarom de pe Aeroportul Timișoara”, a spus Daniel Idolu, directorul AIT.

Vor fi 4 curse pe săptămână spre Iași, în zilele de luni, miercuri, joi și duminică, operate cu aeronave de tip ATR, cu o capacitate de 48 de locuri. Prețurile biletelor pornesc de la 20 de euro, cu toate taxele, pentru un zbor dus. Un zbor dus-întors, cu bagaj la cală, va costa, în medie, 50 de euro. În aproximativ două săptămâni vor fi anunțate noi curse externe operate de Tarom de pe AIT.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

4 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

5 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

11 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

11 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

12 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

14 ore ago