După o licitație începută în vara anului trecut, cu numeroase prelungiri, la finele lunii februarie 2018 a fost anunțat câștigătorul licitației pentru Centura de Sud a Timișoarei. Rezultatul a fost contestat, astfel că acum urmează lupta în instanță. Timișorenilor nu le rămâne decât să îndrăznească să creadă. Și să aștepte.
Compania italiană Tirrena Scavi S.p.A a fost desemnată, la finele lunii februarie, câștigător al licitației pentru Centura de Sud a Timișoarei. Contractul este de 324,1 milioane de lei, cu tot cu TVA. Au fost 12 oferte, valoarea estimată de CNAIR fiind de 359 milioane de lei. Durata contractului este de 150 luni, din care 6 luni proiectare, 24 luni execuţie şi 120 luni perioada de notificare a defecţiunilor, garanţie conform duratei ofertate în cadrul factorului de evaluare. E puțin probabil însă ca lucrările să înceapă în viitorul apropiat. La finele perioadei de contestații au fost înregistrate, evident, contestații. Acestea au fost depuse de Alpenside SRL, Danya Cebus Rom și asocierea Trameco SA – Vahostav SK – SC Construcții Erbașu SA – SC Grafic Tends SRL. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor avea termen 30 de zile pentru a răspunde contestațiilor. În urmă cu aproximativ o săptămână, CNSC a scos de pe rol contestațiile depuse de asocierea Trameco SA – Vahostav SK – SC Construcții Erbașu SA – SC Grafic Tends SRL, respectiv Danya Cebus Rom. Dacă în cazul Danya Cebus Rom, decizia de încheiere a fost trimisă către firmă, alta este povestea în cealaltă situație. Procesul în care firmele Trameco SA, Vahostav SK, SC Construcții Erbașu SA și SC Grafic Tends SRL sunt reclamanți, iar CNAIR și Tirrena Scavi SPA au calitatea de pârâți a primit deja primul termen. Acesta este programat marți, 24 aprilie, la Tribunalul București.
În aceste condiții, și având în vedere termenele extrem de lungi din Justiția din România, data de începere a șantierului pentru mult așteptata centură de sud se pierde în ceață. De altfel, CNAIR admite că habar nu are când ar putea demara șantierul. „Autoritatea contractantă are obligația de a aștepta până la soluționarea recursului, precum și comunicarea hotărârii instanței. Prin urmare, nu putem comunica cu precizie când vor fi demarate lucrările la Centura de sud a Timișoarei, până nu va fi semnat contractul de proiectare și execuție «Varianta de ocolire Timișoara Sud»”, i-a răspuns CNAIR deputatului PSD de Timiș Bianca Gavriliță, care a vrut să știe în ce stadiu este centura. În proiectul de buget al Ministerului Transporturilor, pentru Centura de Sud va fi alocată, în 2018, suma de 11,9 milioane de lei. Șoseaua va avea 25,4 kilometri,o singură bandă pe sens și include 3 poduri și 9 pasaje.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…