Categories: Social

Jandarmii felicită suporterii și nu-si reproșează nimic pentru incidentele de la meciul UTA – ASU Poli

Jandarmii timișoreni care au însoțit galeria lui ASU Poli la meciul cu UTA de la Șiria susțin că și-au făcut datoria. Mai mult, ei arată că incidentele nu au fost atât de grave precum au fost prezentate în media, transmițând chiar felicitări membrilor galeriei.

Meciul desfășurat marți, la Șiria, între UTA și ASU Poli, intrerupt în minutul 60, prin retragerea de pe teren a oaspeților, a fost însoțit de mai multe incidente. Nefiind lăsați să intre pe stadion, mai mulți fani timișoreni au fost ținuți într-un țarc de forțele de ordine. La un moment dat, ei au încercat să rupă dispozitivul de jandarmi, în care au aruncat cu diverse obiecte, inclusiv cu gardurile din jurul lor. Forţele de ordine au răspuns folosind gaze lacrimogene. A existat chiar și un moment în care fanii lui ASU au început să bată între ei. Referitor la aceste incidente Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara a remis un comunicat de presă. De menționat că galeria lui ASU Poli a fost însoțită la Șiria de un efectiv de jandarmi. „Premergător desfăşurării competiţiei sportive, au fost organizate şedinţe de cooperare la care au participat toate instituţiile care au avut responsabilităţi în buna desfăşurare a manifestărilor, inclusiv s-au purtat discuţii cu liderul galeriei ASU Politehnica Timişoara. În conformitate cu prevederile legale şi cu regulile stabilite de organizatorul competiţiei, s-a anunţat punerea în vânzare a 80 de bilete, dintre care 70 pentru galeria echipei oaspete şi 10 pentru oficiali”, se arată în comunicat.

La Șiria au ajuns însă 300 de timișoreni, mulți dintre ei susținând că au procurat bilete la meci. Cum li s-a refuzat accesul pe stadion, aceștia au fost ținuți în afara arenei, într-un fel de țarc. „Pentru a preveni posibile incidente ce ar fi putut avea loc, s-a dispus instituirea unei zone securizate pentru suporterii echipei oaspete, la limita exterioară a zonei apropiate arenei sportive. Incidentele ce au avut loc sunt inerente situaţiei tensionate iar, pentru aplanarea lor, jandarmii au utilizat mijloacele din dotare. Precizăm că nu a fost necesară intervenţia în forţă a jandarmilor şi că, pe timpul misiunii, nu s-au produs vătămări ale suporterilor ASU Politehnica Timişoara ca urmare a măsurilor aplicate de jandarmi. Cu acest prilej, transmitem felicitări membrilor galeriilor sportive, care au înţeles că o astfel de manifestare trebuie se desfăşoare în deplină siguranţă şi au dovedit că respectă prevederile legale şi au un comportament civilizat”, au mai spus reprezentanții Jandarmeriei. Totuși, în prezent, la nivelul Grupării de Jandarmi se face o analiză a modului în care s-au desfășurat evenimentele.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Alianța Dreapta Unită a lansat, la Timișoara, campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Alianța Dreapta Unită a ales Timișoara pentru a lansa oficial campania electorală pentru alegerile locale…

2 ore ago

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

6 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

8 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

8 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

8 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

9 ore ago