Nu avem dezinsecție fiindcă angajații Primăriei Timișoara nu-și asumă răspunderi. Robu: Nu pot să-i oblig să semneze

Primăria Timișoara nu dă încă drumul licitației pentru dezinsecție, dezinfecție și deratizare, deși putea face acest lucru încă din toamna trecută. De vină, spune Nicolae Robu, sunt atât procedurile complicate, cât și angajații PMT, care nu vor să-și asume răspunderi. Edilul susține că în 3 săptămâni se va face totuși dezinsecție.

Vara vine la Timișoara, pentru al cincilea an la rând, tot fără un contract extins de dezinsecție și deratizare. Primăria s-a judecat vreme de aproape 4 ani cu firma care a contestat ultima licitație și a câștigat procesul în toamna lui 2017. Noua licitație nu este încă pornită. Primarul Nicolae Robu susține că vina pentru că nu avem dezinsecție, deși orașul se umple încet-încet de muște și țânțari, este a subordonaților săi, care nu vor să-și asume răspunderi. „Unii nu vor să semneze. După mintea lor este ilegal să faci un contract punctual până la semnarea contractului în urma licitației. Le-am spus că nu e nimic ilegal, după orice logică, că nu e suprapunere să plătești de două ori pentru același lucru. Dar dacă la licitație vor fi din nou contestații și vom ajunge în instanță? Mai stăm iarăși trei ani fără? Eu nu sunt dictator, eu nu pot să-i oblig să semneze! Eu încerc să-i conving. Viceprimarul Farkas Imre are răspundere de resort”, a declarat edilul. Conform acestuia, documentația a fost întocmită încă din toamnă, dar au fost probleme. „Viceprimarul Farkas mi-a spus că a fost mereu întoarsă documentația… Mi-a spus că așa s-a făcut, dacă mereu au fost observații peste observații și că aici s-au ajuns”, spune primarul.

În ultima săptămână, câteva zeci de timișoreni au ajuns la Urgențe, după ce au fost mușcați de căpușe. Între timp, există și o petiție prin care se cere primăriei să facă de urgență dezinsecție. Robu spune că îi pare rău că s-a ajuns și afirmă că va fi făcut de urgență un contract, până la finalizarea licitației. „E trist că suntem în situația asta. Eu am aflat de la Porto că au fost oameni mușcați de căpușe. Este inadmisibil, sunt foarte nemulțumit. Pârghiile sunt așa cum sunt, însă am decis să fiu mai dur (…) i-am cerut viceprimarului Imre Farkas să-și asume răspunderea și să facă urgent un contract, care să nu aibă legătura cu licitația”, a explicat edilul. Robu estimează că în trei săptămâni s-ar putea face dezinsecție în Timișoara.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

11 minute ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

34 de minute ago

Medalii de argint obținute de atleții Politehnicii Timișoara, la Naţionalele de alergare montană

Atleții Politehnicii Timișoara au fost la înălțime și la Campionatul Național de alergare montană, distanță…

35 de minute ago

Jurnal de campanie (9). Primarul candidat din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, câştiguri din pariuri de şase ori mai mari decât venitul din salarii!

Intuiţie, noroc, informaţii, ponturi? Sau câte puţin din fiecare. Cert este faptul că actualul primar…

3 ore ago

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

20 de ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

23 de ore ago