Fă ce spune Pirtea, nu ce face el!

Printre cei care au acuzat în termeni duri grotescul spectacol de la Pitești, unde au fost aduși cu arcanul copii care să facă tumbe în fața premierului Vasilica Dăncilă și a altor mahări PSD-iști, s-a numărat și deputatul PNL Marilen Pirtea. Și bine a făcut, scenele de la Pitești amintind clar de alte vremuri, fiind mai mult decât dezagreabile. Cu cât mai mulți oameni le critică, există speranțe (mici, ce-i drept, când e vorba de „imunoglobine”) că ele nu se vor mai repeta. Și uite ce bine le-a zis Pirtea: „«Simfonia lalelelor» din Pitești, parada prin care profesorii au ajuns să se pună la dispoziția politicienilor, obligând-și elevii să joace un spectacol ce seamănă foarte mult cu manifestările dedicate pe vremuri dictatorilor ceaușești, nu este o întâmplare, ci este o nouă manifestare prin care se anunță renașterea comunismului. Trendul este deja vizibil (…) Probabil că mulți dintre părinții acestor copii au tăcut din teamă atunci când copiii lor au fost obligați să se dea în spectacol înaintea politicienilor pesediști, nu au avut curajul și nu s-au exprimat public împotriva folosirii copiilor în scopuri politice. Poate că e de înțeles, nu vor să-și expună copiii unor repercusiuni nedorite(…)”.

Mai mult, Pirtea a revenit asupra subiectului, făcând câteva propuneri pentru ca astfel de scene să nu se mai repete: „A. Expunerea publică a elevilor la evenimente artistice la care participă demnitari, oficialități, oameni politici poate avea loc numai după informarea scrisă și detaliată a părinților asupra acestor evenimente și primirea unui acord scris din partea acestora. B. Profesorilor le este interzis să mobilizeze și să implice elevii în cadrul unor manifestări publice, în vederea desfășurării unor manifestări artistice, culturale sau sportive dedicate unor demnitari sau oameni politici. C. Orice prezență în școli a demnitarilor, oficialităților și politicienilor pentru participarea la spectacole publice, inclusiv campanii de informare cu accesul mass-media, trebuie avizată de o comisie special constituită de către Ministerului Educației”.

Perfect de acord! Numai că, în timp ce deputatul liberal propunea aceste principii, în mediul virtual circula o fotografie care apare și pe pagina de Facebook a liberalului. În repectiva fotografie, Pirtea este încadrat de o sumedenie de copii. E adevărat, ar fi exagerat să compari spectacolul bizar cu această foltografie. Dar… fiindcă exstă un mare dar. Dintr-o oareșicare neglijență, mai mulți copii sunt în genunchi la picioarele deputatului. Lucru, care chiar nu dă bine, mai ales în contextul show-ului de la Pitești. Altfel, o fi avut loc o „informare scrisă și detaliată a părinților” copiilor ce s-au pozat în Palatul Parlamentului la picioarele lui Pirtea? În genunchi sau nu.

Share
Published by
Feisbukistul de serviciu

Recent Posts

Jurnal de campanie (13). S-a mai spart o conspiraţie. Cristopher Cîrpaci chema clanurile alături de Nicolae Robu încă din urmă cu doi ani

Eliberarea străzii Cezar, dar mai ales îndemnul lui Cristopher Cîrpaci adresat coetnicilor săi pentru a-l…

O oră ago

Noul catalog Enjoy Life a ajuns la Iulius Town Timișoara!/Foto

Pentru cei care se bucură de zilele de primăvară și vor să întâmpine vara cu…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 17 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude

Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă…

11 ore ago

Debut excelent pentru CSU Politehnica la naţionalele de floretă

Politehnica Timișoara a câștigat două medalii joi, 16 mai, în prima zi a Campionatuliu Național…

18 ore ago

Specialiștii IFC au venit din nou la Timișoara. Caută cea mai bună soluție pentru un viitor spital municipal/FOTO

Cu doar aproximativ două săptămâni înainte de termenul de predare al studiului de prefezabilitate pentru…

19 ore ago