Pentru ca Timisul e foarte important, premierul Vasilica Viorica Dancila vine in vizita candva

Fără niciun leu alocat pentru programul Timișoara Capitală Europeană a Culturii și fără ca guvernul să rezolve problema legislativă legată de circulația vaporașelor pe Bega, premierul Vasilica Viorica Dăncilă susține că Timișul este extrem de important. Așa că, într-un viitor incert, vine în vizită.

Timișul va fi vizitat, pentru a treia oară în ultimul an, de un premier. După Sorin Grindeanu, care era acasă, și Mihai Tudose, care a venit imediat după furtuna din septembrie 2017, la Timișoara va sosi în vizită și Vasilica Viorica Dăncilă. Invitația a venit din partea președintelui CJ Timiș, Călin Dobra, care s-a întâlnit marți cu prim-ministrul, la Palatul Victoriei. „Am avut o întrevedere cu premierul României, Viorica Dăncilă, căreia i-am lansat invitația de veni la Timișoara în contextul derulării proiectului Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021. Doamna prim-ministru și-a arătat disponibilitatea ca guvernul să susțină acest proiect important pentru întreaga comunitate din județul Timiș. Discuțiile s-au axat și pe dezvoltarea infrastructurii rutiere și sportive, dar și pe necesitatea de a implementa cu succes Programul Național de Dezvoltare Locală”, a declarat Dobra.

Dăncilă susține că Timișul este extrem de important pentru guvernul pe care îl conduce. „Județul Timiș este extrem de important pentru guvern și de aceea l-am asigurat pe președintele Călin Dobra de tot sprijinul meu și al echipei guvernamentale în ceea ce privește investițiile necesare pentru comunitatea timișeană. Cred că decizia de a numi un secretar de stat din Timiș la Ministerul Culturii și Identității Naționale arată angajamentul ferm al Executivului pentru proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021. În acest context, în perioada următoare voi vizita județul Timiș deoarece unele proiecte mari de infrastructură rutieră trebuie impulsionate”, a declarat prim-ministrul. Este atât de important Timișul pentru guvern, încât lista „realizărilor” este impresionantă: Centura de Sud în contestații, după un an de licitații, probleme grave pe Autostrada Lugoj-Deva, nicio veste despre descărcarea de pe autostradă de la Sînandrei, niciun ban încă pentru Timișoara Capitală Culturală Europeană, Muzeul Revoluției uitat pe la Ministerul Apărării sau Sala Polivalentă de 16.000 de locuri e doar subiect de război politic, fără vreo asumare oficială. Să nu uităm de problema vaporașelor de pe Bega, pe care dacă guvernul n-o rezolvă până la 30 iunie, Primăria Timișoara ar trebui să returneze către UE 6 milioane de euro.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago